BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 6 dak.

AkınSoft'tan 18. yılında insanlığa armağan: Akıncı - 2

AkınSoft'tan 18. yılında insanlığa armağan: Akıncı - 2

1995 yılında kurulan, vizyonlarıyla büyüyüp gelişerek, bugün insanlık yararına Robotik Teknolojiler alanında yapay zeka ve İnsansı Robotlar üzerine çalışmalar yapan AKINSOFT, 18. yılında AKINCI-2'yi kamuoyuna sunuyor.

Yayın Tarihi: 19/04/13 15:23
okuma süresi: 6 dak.
AkınSoft'tan 18. yılında insanlığa armağan: Akıncı - 2
A- A A+

Türkiye'de teknolojinin elçiliğini üstlenen, gerek yazılım gerekse Robotik Teknolojiler konusunda Dünya'da yerini sağlamlaştıran ve ülkemizin adını altın harflerle yazdıran AKINSOFT, üretmeye, inovasyona ve son teknoloji ile çalışmalarına devam ediyor.

Bilindiği üzere; Türkiye'nin ticari anlamda ilk insansı robotu olan AKINCI-1; sorulan sorulara cevap verebiliyor, matematiksel işlemleri kolayca yapabiliyor, görüntü takibi yapıp, verilen komutları yerine getirebiliyordu. Bunların haricinde insan kas sistemini ve hareketlerini birebir taklit etme yeteneğine de sahip durumda idi. Türkiye'de üretilmiş ilk ticari insansı mobil robot olan AKINCI-2 ise; AKINCI-1'in gerçekleştirdiği özelliklerin yanı sıra, ayakları üzerinde durabiliyor, yürüyebiliyor, odaklama yaparak birden fazla nesneyi tanımlayabiliyor, dışarıdan aldığı fiziksel etkilere karşı dengesini koruyabiliyor, bulunduğu ortamı 3 boyutlu olarak algılayabiliyor, yakınında bulunan kişilere doğru odaklanabiliyor, ellerini kullanarak cisimleri tutup kavrayabiliyor, kendisinden araştırması istenen şeyleri interneti kullanarak ansiklopedik veri bankalarından tarayabiliyor ve anlatabiliyor, ses işleme ve kablosuz ağ aracılığıyla kontrol edilebiliyor ve durumu izlenebiliyor. 65 kilogram ve 1.60 boyunda olan AKINCI-2, gövde üzerinde 26, ellerde 20 eklem olmak üzere toplamda 46 eklemden oluşan insansı bir yapıya sahip. Herhangi bir desteğe bağlı olmadan ayaklarının üzerinde durabilen AKINCI-2, AKINSOFT Yönetim Kurulu Başkanı Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür AKIN'ın vermiş olduğu komutları harfiyen yerine getirmekte ve enerjisini üzerinde bulunan lityum-polimer bataryalardan almaktadır.

Bu özellikleri sayesinde her sektörde kullanılması amaçlanan AKINCI-2'nin, 2015 yılından sonra her işletmede yerini alması hedefleniyor.

Attığı her adımda gelecek nesillerin, teknoloji ile daha rahat büyümesini hedefleyen, geleceği önceden görüp, bu doğrultuda çalışmalarını yürüten AKINSOFT, bundan önce yaptığı gibi bundan sonra da teknoloji alanında en iyi şekilde çalışmaya ve üretmeye devam edecektir.

AKINSOFT

Türkiye'de yazılım sektörünün lideri olmak amacıyla 12 Nisan 1995'te Konya merkezli olarak kurulan ve şirketleştiği 4 Aralık 1996 tarihini "Dünya Bilişimciler Günü" olarak dünyaya armağan eden AKINSOFT, kurulduğu ilk günden hedeflerini belirleyip, bu hedefler doğrultusunda durmadan çalışarak, bugün 15 ülkede 2000'i aşkın çözüm ortağı ile müşterilerine en iyi hizmeti sağlamaya devam etmektedir.

"İnsana ve İnsanlığa Değer Verilmeyen Köşe Kalmasın" sloganını benimseyen, profesyonel iş anlayışına, genç ve dinamik çalışanlara sahip AKINSOFT; hedefleri doğrultusunda hızla ilerleyip her alanda başarılı ve büyük düşünen bir firmadır.

Özgür AKIN Kimdir?

Özgür AKIN, (d. 1974, Konya), Türk İş Adamı.

Özgür Akın, çocukluğunu aynı zamanda doğum yeri olan Konya'nın Seydişehir ilçesinde geçirmiştir. 1994'te Ege Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünü tamamlayarak, 1998'de Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümünde eğitim aldı. Daha sonra kendisini dünyaya teknolojisine fayda sağlama amacına adayarak 2002'de Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği lisans ve 2006'da Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bir yandan eğitimine devam eden Akın, 12 Nisan 1995 yılında yazılım firması olan AKINSOFT'u kurdu, 4 Aralık 1996 yılında ise şirketleştirdi. Şirket kuruluş aşamasından bu yana hiçbir sermaye desteği almadan büyümeye devam ederek, halen Konya'da ve İstanbul'da 100'ü aşkın çalışan sayısıyla sürmeye devam etmektedir.

Akın'ın bilime olan merakı pek çok üniversite öğrencisi tarafından takip edilmektedir. Akın 2011 - 2012 Öğretim yılları içerisinde 12 farklı üniversiteye konuşmacı olarak katılmıştır. Akın, 2004 – 2006 yıllarında Selçuk Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde Yüksek Lisans eğitimini günümüzde halen aktif olarak kullanılan WOLVOX Erp E-Business yazılımı üzerine yaptı. 2010 yılı vizyonunda yer alan, Robotik Teknolojileri konusunda Ar-Ge çalışmaları başlatma hedefini, 2009 yılında başlattı. Akın,Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Robotik Teknolojisi alanında doktorasına devam ederek, bilimsel araştırmalarını Robotik Teknolojileri üzerinde yoğunlaştırdı. 2015 yılı hedefi olan yapay zeka yazılımları ile çalışan insansı robotların seri üretimi konusundaki çalışmalarına da hız verdi ve 2011 yılında insansı robot olan Akıncı-1'in prototipini görücüye çıkardı. Halen 2015 hedefi olan yapay zeka yazılımları ile çalışan insansı robotların seri üretimi konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Özgür Akın'ın, iş hayatının yanında bazı sivil toplum kuruluşunda da üyeliği bulunmaktadır. 55.Meslek Komitesi Bilgi İletişim Medya Yayın Hizmetleri, TOBB Bilgisayar Yazılım Meclisi üyeliği, TOBB YOİKK (Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu) İstihdam Çalışma Grubu üyesidir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.