BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 3 dak.

Arktik'te 1 yıl yaşama şansı

Arktik'te 1 yıl yaşama şansı

Eğer bir yıl boyunca her şeyden uzaklaşmak ve hayatınızın bir yılını Kuzey Buz Denizi'nde geçirmek isterseniz, karşınızda büyük bir fırsat var. Mars'a ilk insanları yollamayı amaçlayan Mars Society örgütü, bir simülasyon çalışması için Arktik'te yaşayacak gönüllüler arıyor.

Yayın Tarihi: 05/11/13 11:06
okuma süresi: 3 dak.
Arktik'te 1 yıl yaşama şansı
A- A A+

Mars'a ilk insanları göndermeyi amaçlayan kar amacı gütmeyen Mars Society örgütü, 12 ay boyunca Arktik'te yaşayacak gönüllüler aramaya koyuldu. Seçilecek isimler, Kuzey Kutbu'ndan yaklaşık 1500 km mesafede Kanada'nın Devon Adası'nda bir yıl Mars'a hazırlık görevi yürütecek.

Olağanüstü koşullarda hayatta kalma çalışması yapacak olan gönüllüler, Mars Society'e ait Flashline Mars Arktik Araştırma İstasyonu'nda aşırı soğuklara dayanmayı öğrenecek. Tüm vakitlerini bilimsel çalışmalar yaparak geçirecek astronot adayları, buzul katmandan atmosfere nasıl karbon yayıldığı gibi konuları inceleyecek

Mars Society, 'Mars Arctic 365' adı verilen simülasyon hakkında yaptığı açıklamada, "Mars keşfi zorunlu bir görev ve şartların aşırı zor olduğu, zorlayıcı bir görev üstlenmemiz gerekiyor" ifadesi kullanıldı.

??SON GÜN 30 KASIM

?Kızıl Gezegen'e gönüllü astrınotların yapacağı yolculuk projeleri, Hollanda merkezli Mars One şirketinin TV şovuna dayanan planıyla geçtiğimiz yıl bolca manşetlerde yer buldu. 2023 yılında Mars'a insan göndermeyi olanlayan şirkete bir yılda 200 binden fazla gönüllü başvuru yaptı. Mars One, 2020 yılına kadar Mars'a gidecek uzay aracını hazırlamayı planlıyor.

Mars'a 2030'un ortalarında ilk astronotlarını göndermeyi planlayan NASA ise 2015 yılından itibaren bir yıllık programlarla uzun yolculukları için eğitimlere başlayacak.

Mars Society, gönüllülerin 22-60 yaş arası ve en azından dört yıllık fakülte mezunu olması gerektiğini belirtti. Gönüllüler arasından bilim, mühendislik, ilk yardım ve mekanik alanlarında eğitim görenler daha avantajlı olacak.

ABD'nin Utah eyaletinde Mars Çöl Arama Merkez İstasyonu'da bulunan Mars Society, Arktik'e gönderilecek gönüllülerin ciddi disiplin ve görev protokolü altında hareket edeceğini vurguladı.

Başvurular, 30 Kasım'a kadar marssociety.org adresinden yapılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.