BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 9 dak.

Mağusa, Turkcell'le 4G'yi keşfetti

Mağusa, Turkcell'le 4G'yi keşfetti

Kuzey Kıbrıs'ın lider iletişim ve teknoloji şirketi Kuzey Kıbrıs Turkcell, dünyanın en hızlı mobil geniş bant teknolojisi olan 4G deneyimini Lefkoşa'dan sonra bu kez Gazimağusa ile buluşturdu.

Yayın Tarihi: 19/02/14 18:12
okuma süresi: 9 dak.
Mağusa, Turkcell'le 4G'yi keşfetti
A- A A+

•Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Karaatmaca: '4G teknolojisi ile birlikte artık saniyede 150 Megabitlere (Mbps) varan hıza erişmek mümkün olacak. Lefkoşa lansmanının ardından 4G deneyimini üniversite şehri Gazimağusa'ya taşımaktan mutluluk duyuyoruz'

•Ericsson Türkiye Genel Müdürü Ziya Erdem: "2019 senesinde dünya nüfusunun %65'inin 4G ile kapsanacağı ön görülüyor. Kuzey Kıbrıs Turkcell şebekesini Ericsson'un işbirliğiyle iletişim dünyasının en ileri teknolojisi 4G'ye hazır hale getirdi."

•Türkiye Turkcell Teknoloji Grubu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz: "Kuzey Kıbrıs Turkcell, ekibiyle birlikte hem yatırım iştahı hem de en yeni teknolojileri deneyimleme konusundaki cesareti ve enerjisiyle operasyonlarımız arasında özel bir yere sahip"

•Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük: "Yapılan araştırmalar da göstermiştir ki KKTC toplumu teknolojiye en yatkın ve teknolojiyi en çok talep eden bir halktır"

LongTermEvolution (LTE) teknolojisini ülke çapında bir beta testine dönüştüren Kuzey Kıbrıs Turkcell, Lefkoşa'dan sonra Gazimağusa'da da 150 Mbps'e ulaşarak teknoloji meraklılarını önemli bir deneyime ortak etti.

Gazimağusa Laguna meydanında yer alan etkinliğe Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkan Yardımcısı Sait Erkmen'in yanı sıra Türkiye Turkcell Teknoloji Grubu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, Türkiye Turkcell Şebeke Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Bülent Elönü, Türkiye Turkcell Bilgi ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin ve Ericsson Türkiye Genel Müdürü Ziya Erdem ile Ericsson ve Kuzey Kıbrıs Turkcell yönetimi de katıldı.

Çok yoğun ilgi gören "4G'yi Keşfet" etkinliği, Turkcell'in 4G altyapısı üzerinden Bayrak Televizyonu'ndan da canlı yayınlandı.

Karaatmaca: "Üniversiteler ülkesinde 4G farkı"

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca'nın konuşmasıyla başlayan etkinlikte daha sonra sırasıyla, Ericsson Türkiye Genel Müdürü Ziya Erdem, Türkiye Turkcell Teknoloji Grubu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncükkonuştu,ardından Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanları yönetiminde LTE demoları yapıldı. Demoların ardından Turkcell Teknoloji Tır'ı ziyaret edildi ve yenilikler gözlendi.

"Lefkoşa lansmanımızın ardından 4G Beta'yı şimdi de Gazimağusa şehrimize taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, "Dünyanın en ileri teknolojileri, üniversite ülkeleri için ayrıca çok daha önemlidir. 4G deneyimlerimizi DAÜ, YDÜ ve UKÜ gibi önemli üniversitelerimizin olduğu şehirlerde yapmak ana hedeflerimizdendi. En yoğun üniversite nüfusunun yer aldığı Gazimağusa'da bulunmak bizler için ayrıca önemli" şeklinde konuştu.

Karaatmaca sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'taki testlerinde 4G teknolojisi ile tüm operatörler arasında en yüksek hızı yakalayan Turkcell, dünyayla yarışıyor. Teknoloji ve insana yatırımlarımızı sürdürerek, kalite ve hızla birlikte daha fazla bilgiye ulaşmak açısından anlamlıdır. 4G teknolojisi ile birlikte artık saniyede 150 Megabitlere (Mbps) varan hıza erişmek mümkün olacak, bizlere çok daha yüksek kapasite ile çok daha kaliteli iletişim imkânı sağlayacaktır. Bizler bu önemli beta testi, kapalı kapılar arında yapmak yerine insanımızla paylaşmak istedik…"

'Bütünüyle Kuzey Kıbrıs Turkcell'

LTE (4G) teknolojisinin bütünüyle Kuzey Kıbrıs Turkcell'in kurduğu ve kendi içinde yönettiği sistemler ile yaşama geçtiğini vurgulayan Karaatmaca, "4G teknolojisine yönelik ilk testimizi iş ortağımız Ericsson ile işbirliği içerisinde 2009 yılında yapmıştık. Lefkoşa'dan sonra şimdi de Gazimağusa'da bir laboratuvar testi olan bu testin ötesine geçerek, 4G'yi hep birlikte deneyimliyoruz. Kuzey Kıbrıs Turkcell'in teknoloji elçileri, tüm ülkeyi gezerek 4G deneyimini insanımıza yaşatmayı sürdürecektir. 4G teknolojisi tamamen Kuzey Kıbrıs Turkcell mühendisleri ve Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanları, teknisyenleri, takımı tarafından yürütülen bir teknoloji olacak" dedi.

Erdem: "2019'da dünyanın % 65'i 4G"

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Ziya Erdem de yaptığı konuşmada, "Kuzey Kıbrıs Turkcell'in son kullanıcı deneyiminde büyük fark yaratacak olan 4G projesinde, iş ortağı ve altyapı sağlayıcısı olarak yer almaktan büyük memnuniyet duyduklarını" söyledi.
Turkcell'le 20 yıldır işbirliklerinin sürdüğünü anlatan Erdem, bu önemli etkinlik için adada olmaktan da gurur duyduklarını belirtti.
Önceleri ABD, Japonya ve Kore de yaygın olarak kullanılan teknolojinin, son 3 yıl içinde Avrupa ülkelerinde de hızla yayıldığını anlatan Erdem, 2019 senesinde dünya nüfusunun %65'inin 4G ile kapsanacağının öngörüldüğünü belirtti.

Ziya Erdem sözlerini şöyle sürdürdü:

"2013 yılı üçüncü çeyreği itibariyle Ericsson'un sağladığı 4G teknolojisi ile dünyada 110 operatörde ticari olarak 4G son kullanıcılara sunulmuş durumda, en yüksek LTE kullanımı olan dünyanın ilk on operatöründe de, Ericsson LTE sağlayıcısı olmuştur.. Bu doğrultuda Kuzey Kıbrıs Turkcell şebekesini Ericsson'un işbirliğiyle iletişim dünyasının en ileri teknolojisi 4G'ye hazır hale getirdi. 4G teknolojisinin hayata geçmesi ile birlikte Kuzey Kıbrıs Turkcell kullanıcıları çok yüksek hızlarda veri indirme ve veri transferi yapabilecekler, yüksek çözünürlüklü içerikleri kesintisiz olarak izleyebilme olanağına kavuşacaklar. Kullanıcı deneyimini ileriye taşıyacak bu teknoloji ve çevresinde sunulacak yenilikçi servisler konusunda Kuzey Kıbrıs Turkcell ile birlikte ileriki dönemde de çalışmalarımıza devam ediyor olacağız."

Kuruöz: "Kuzey Kıbrıs Turkcell özel bir yere sahip"

Türkiye Turkcell Teknoloji Grubu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"4G'yi adada deneyimlemek, bu heyecanı sizlerle paylaşmaktan büyük gurur duyuyoruz. Turkcell Teknoloji ailesi 9 ülkede 70 milyondan fazla aboneye hizmet veriyor. Bulunduğu bütün ülkelerde en son teknolojiyi müşterilerine sunmak için büyük bir enerjiyle büyük bir çabayla hizmet ediyor, yatırım yapmaya devam ediyor. Bu grup içerisinde Kuzey Kıbrıs Turkcell'in özel bir yeri var. Kuzey Kıbrıs Turkcell, ekibiyle birlikte hem yatırım iştahı hem de en yeni teknolojileri deneyimleme konusundaki cesareti ve enerjisiyle operasyonlarımız arasında özel bir yere sahip. İlk 3G tecrübelerimizi adada keşfetmiştik. Burada öğrendiklerimizi diğer gruplarımıza aktarmıştık. Yine 4G'de de Türkiye'de edindiğimiz tecrübeleri buraya getirdik, burada deneyimler yapıyoruz, tecrübe ediniyoruz.

Kuzey Kıbrıs Turkcell adaya en yeni teknolojileri getiren öncü olan hizmet vermeye devam edecek. Kuzey Kıbrıs Turkcell'i cesaret ve heyecanından dolayı tebrik ediyorum, adaya her zaman en yeni teknolojileri getirme yolunda azimle çalışmalarına devam etmelerini diliyorum. Biz her zaman arkalarında olacağız."

Bürüncük: "Teknolojiyi talep eden bir halkımız var"

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) Başkanı Kadri Bürüncük de, haberleşme alt yapı, şebeke ve hizmet alanında teknolojik gelişimin ve yeni yatırımların teşvik edilmesinin başlıca görevleri arasında olduğunu söyledi.

"Yapılan araştırmalar da göstermiştir ki KKTC toplumu teknolojiye en yatkın ve teknolojiyi en çok talep eden bir halktır" diyen Bürüncük, kamuoyu araştırmasından da örnekler verdi.

Bürüncük, araştırmalarına göre ülkemizde cep tel kullanımının 8-11 yaş diliminde % 51,7 ; 15-54 arası yaşlarda ise %95 üzerinde olduğunu, % 77'lik kesimin internet kullandığını belirtti, "Akıllı Telefon Kullanıcı sayısı 2012'de 92 bin iken 2013'te 136 bin olarak gerçekleşmiş ve toplamda akıllı telefon kullanıcısı sayısında %41'lik artış olmuştur" dedi.

"4G teknolojisinin KKTC'ye gelmesini sağlayabildiğimiz için BTHK Yönetim Kurulu olarak gurur duyuyoruz" şeklinde konuşan Bürüncük, başarılı çalışması nedeniyle Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesini de kutladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.