BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Dünyanın en eski parçası bulundu

Dünyanın en eski parçası bulundu

Avustralya'da bulunan bir kristalin yaşının 4.4 milyar yıl olduğu belirlendi.

Yayın Tarihi: 25/02/14 06:25
okuma süresi: 2 dak.
Dünyanın en eski parçası bulundu
A- A A+

Avustralya'da bir hayvan çiftliği yakınında bulunan kristalin dünyanın en eski parçası olduğu açıklandı.

''Nature Geoscience'' dergisinde yayımlanan araştırmada, saç telinden 2 kat kalın kristal zirkonun 4.4 milyar yıl öncesine ait olduğu belirtildi.

Wisconsin Üniverstesi'nden John Valley ve ekibi, iki tarihlendirme yöntemi kullanarak parçanın yaşını belirledi.

Uzman ekibi, kristalin dünyanın oluşumundan (4.5 milyar yıl önce) kısa süre sonrasına ait, bilinen en eski parça olduğu sonucuna vardı.

Bu incelemeler, dünyanın oluştuktan sonra hızla soğuduğu, dolayısıyla okyanusların ortaya çıkışının da sanıldığından daha eski olduğu teorisini güçlendirdi.

Valley, asıl merak uyandıranın dünyada yaşamın ne zaman başladığı, hayatın başlaması için dünyanın ne zaman yeterince soğuduğu olduğunu vurguladı.

Bilim insanı, 4.4 milyar yıl öncesine ait bu kristalin, mikrobik yaşamın 100 milyon yıl sonra başlamış olduğunu düşündürdüğünü de belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.