BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Kuzey Kıbrıs Turkcell: "15 yılda 70 bin fidana ulaşıyoruz"

Kuzey Kıbrıs Turkcell: "15 yılda 70 bin fidana ulaşıyoruz"

Aslanköy'den Dikmen'e Güzelyurt'tan Kumyalı'ya, Girne'den Alevkayası'na kadar ülkemize çok sayıda orman alanı kazandıran Kuzey Kıbrıs Turkcell, 'Orman Haftası' öncesinde 70 bin fidan hedeflerine ulaşacaklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 26/02/14 18:06
okuma süresi: 2 dak.
Kuzey Kıbrıs Turkcell: "15 yılda 70 bin fidana ulaşıyoruz"
A- A A+

Kuzey Kıbrıs Turkcell, bugüne kadar ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında ülkemize 65 binin üzerinde fidan diktiklerini duyururken, "Bu sene ekeceğimiz yeni fidanlarla 70 bin hedefine ulaşacağız" bilgisini verdi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılan açıklamada, Orman Dairesi'yle işbirliği içerisinde geçtiğimiz yıl Alevkayası bölgesine yeni bir orman alanı kazandırıldığı anımsatılarak, "Alevkayası'na geçtiğimiz yıl yapılan fidan dikimi sonrasında eksik kalan teraslara 1.144 fidan daha dikilmiş ve bu fidanların genel bakımları yapılmıştır. Bu sene de 1 hektarlık alana yeni fidanlar dikilecektir" dendi.

"Yeni fidanlar dikmek kadar bunları korumak da önemlidir" denen açıklamada, Kuzey Kıbrıs Turkcell'e ait tüm ormanlık alanların bakımlarının da Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Orman Dairesi ile birlikte düzenliolarak yapıldığı belirtildi.

1999'dan beri

1999 yılından itibaren 15 yıldır sosyal sorumluluk projesi kapsamında ülkeye yeni fidanlar kazandırmaya sürekli devam etiklerini belirten Kuzey Kıbrıs Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlkan Bülbül, bu süreçte 65 bin fidanı aştıklarını belirtti.

Genel Müdür Yardımcısı İlkan Bülbül sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çevre, Kuzey Kıbrıs Turkcell'in en önemli odak alanlarından biridir. Ağaçlandırma çabalarımızın yanı sıra sahil temizliği ve kaplumbağaların korunması projelerine de desteğimizi sürdürüyoruz. E-fatura ağımız da sürekli genişliyor, kağıt israfını en alt düzeye indiriyoruz. Artık faturalar internet ile elimizin altında. Orman Haftası nedeniyle bu sene dikeceğimiz fidanlarla 15'inci senemizde 70 bin rakamına ulaşacağız. Elbette bundan sonra da Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesi olarak ülkemize yeni orman alanları kazandırmaya devam edeceğiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.