BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 3 dak.

Yeni Dijital Platform halkı toplumsal sorunları çözmeye davet ediyor

Yeni Dijital Platform halkı toplumsal sorunları çözmeye davet ediyor

Sivil katılımı destekleyen yeni dijital platform Mahallae, 20 Mart günü saat 18:30'da Dayanışma Evi'nde halka tanıtılıyor.

Yayın Tarihi: 17/03/14 11:00
okuma süresi: 3 dak.
Yeni Dijital Platform halkı toplumsal sorunları çözmeye davet ediyor
A- A A+

Mahallae, etkinlik sırasında aynı zamanda halkımızı gerek Kıbrıs'ın gerekse bölgemizdeki ülkelerin karşı karşıya kaldığı toplumsal sorunları çözmeye davet eden bir seri müsabakayı da anons edecek. Mahallae, aynı zamanda Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar'ın bölgedeki inovatörlerle çalışarak Akdeniz-Avrupa bölgesindeki sorunları çözmeleri için fırsatlar yaratacak. Mahallae ekibi adına konuşan Mehmet Erdoğan, "Mahallae müsabakaları toplum olarak karşı karşıya olduğumuz zor konuları teknolojinin yardımıyla kolay, hızlı ve şeffaf şekilde aşabilmemiz için çok iyi bir fırsat olacak" dedi. Kazanan fikirler uygulanmaya konulmak için başlangıç finansmanı elde edecek.

Platform hakkında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (BMKP)'nin Crossroads programı adına konuşan Christopher Louise ise, "Mahallae'nin bölgemiz için yaratacağı işbirliği potansiyeli ile ilgili olarak çok umutluyuz. Kıbrıs'ın bölgemizdeki ülkelere aktarabileceği çok derin bir bilgi ve deneyim birikimi var. Bu nedenle Mahallae platformu, gerek paylaşmak ve işbirliği kurmak için, gerekse Kıbrıs'ı uluslararası alandaki barışçıl değişim sürecine bağlamak için eşsiz bir aday," şeklinde konuştu.

Mahallae nedir?

Mahallae daha huzurlu bir toplum yaratabilmek için, sivil katılım ve uzlaşım alanlarında bilgi ve deneyim paylaşımını destekleyen bir dijital platformdur. Platform, üç ana alan etrafında tasarlanmıştır: a) Kıbrıs sivil toplumun barış ve uzlaşı çabalarını 1990'ların başından itibaren interaktif bir şekilde anlatan Sivil Haritalandırma alanı; b) oyunlar, haritalar ve video eğitim kitleri gibi yenilikçi bir seri İnteraktif Araçlar; ve c) halkın bir araya gelerek toplumsal sorunları teknoloji kullanarak çözebilmek için bir araya gelebileceği İşbirliği alanından oluşmaktadır.

Mahallae BMKP ile ortaklarıyla işbirliği içinde geliştirilmiş olup, ABD Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından desteklenmektedir.

Mahallae ile ilgili daha fazla bilgi için, Mehmet Erdoğan'a mehmet@mahallae.org adresinden ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda websitesine www.mahallae.org adresinden ulaşabilir veya Facebook sayfamıza bakabilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.