BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ'de Raspberry Pi – Hardware Projects isimli yeni teknik kitap

YDÜ'de Raspberry Pi – Hardware Projects isimli yeni teknik kitap

Yakın Doğu Üniversitesi Bilgisayar Enformatik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan İbrahim'in bir süredir yayına hazırlanmakta olan Raspberry Pi – Hardware Projects isimli teknik kitabı basıldı.

Yayın Tarihi: 17/04/14 11:29
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ'de Raspberry Pi – Hardware Projects isimli yeni teknik kitap
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Hollanda'da Elektor yayınevi tarafından basılan teknik kitap 290 sayfadan oluşuyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Prof.Dr. Doğan İbrahim; Raspberry Pi bilgisayar bir kredi kartı büyüklüğünde fakat bir laptop kadar güçlü bir yapıya sahiptir. Linux işletim sistemini kullanan Raspberry Pi bilgisayar birçok üniversitelerde bilgisayar programlaması, işletim sistemleri, ve donanım tasarımında eğitim amaçlı kullanılmaktadır. dedi.

Prof İbrahim, kitabındaki projelerde günümüzde yaygın olarak kullanılan Phyton programlama diline yer veriyor. Onlarca proje içeren kitapda her projenin amacı, donanımı, tasarımı, programlaması, ve çalışması çok detaylı olarak anlatılıyor.

Prof. Dr. Doğan İbrahim, Yakın Doğu Üniversitesi'nde de Raspberry Pi bilgisayarı ve Phyton programlama dili üzerine laboratuvar çalışmalarının başladığını ve kitabıın elektrik ve elektronik öğrencileri, bilgisayar mühendisliği öğrencileri, ve kontrol mühendisliği öğrencilerinin hem teknik referans kitabı olarak ve hem de proje aşamalarında oldukça faydalı bulacaklarını belirtti.

Kitap, Elektor (www.elektor.com), Amazon (www.amazon.com) ve diğer satış merkezlerinden temin edilebilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.