BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 5 dak.

"bandabuliyam.com" ile üretime önemli destek

"bandabuliyam.com" ile üretime önemli destek

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in katkılarıyla oluşturulacak web alanı ile yerli üretim yurttaşın ayağına gelecek. "bandabuliyam.com" adı altında oluşturulacak web alanıyla, kırsal kesimdeki üreticiler ekonomiye çok daha fazla dahil olacak. Proje ile birlikte ülkemizin en büyük 'ürün pazarı'nın bandabuliyam.com adı altında, internet üzerinden kurulması hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 24/04/14 17:14
okuma süresi: 5 dak.
"bandabuliyam.com" ile üretime önemli destek
A- A A+

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in teknoloji ve altyapı desteği ile son yılların en önemli sosyal sorumluluk projelerinden birine imza atılıyor. "bandabuliyam.com" adı altında oluşturulacak web alanıyla, kırsal kesimdeki üreticiler ekonomiye çok daha fazla dahil olacak.

Ülkenin turizm, kültür ve tarihi değerleri yanında üretimine de sahip çıkarak, geniş kitlelere yaymayı hedefleyen proje için Kuzey Kıbrıs Turkcell'in katkılarıyla ciddi bir hazırlık süreci yaşandığı açıklandı. Bu kapsamda üniversiteler, dernekler ve sivil toplum örgütlerinden birçok değerli ismin yer aldığı platformun Danışma Kurulu, yaptıkları toplantı sonucu 'projenin tamamlanma aşamasına geldiğini' açıkladı.

"Üreticiden Tüketiciye Kıbrıs Pazarı"

"Üreticiden Tüketiciye Kıbrıs Pazarı" sloganıyla geniş hedef kitlelere hitap edecek proje ile birlikte ülkemizin en büyük yerel "ürün pazarı"nınbandabuliyam.com adı altında, internet üzerinden kurulması hedefleniyor.

Lefke'denDipkarpaz'a yurdun dört bir yanındaki farklı ürünleri tüketici ile buluşturmayı amaçlayan internet sitesinde, ürünlerin tanıtımı yapılacak ve seçilen ürünler kapıya teslim edilecek.

Özel bir 'Danışma Kurulu' ile proje koordinatörü yönetiminde çalışacak bandabuliyam.com, Kuzey Kıbrıs Turkcell'in katkılarıyla yaşama geçecek bağımsız bir 'ürün pazarı' olacak.

Projenin tanıtımı ve detayları ile ilgili gerekli toplantının, yakın bir gelecekte yapılacağı, "bandabuliyam.com"un farklı bölge tanıtımları ile geniş kitlelere duyurulacağı da açıklandı.

Neler yer alacak?

"bandabuliyam.com" web alanında Kıbrıs kültürüne ait yiyecek, içecek, el emeği ürünlere ulaşmak çok kolay olacak.

Kuzey Kıbrıs Turkcell hatlı tüm üreticiler, ürünlerinin tanıtım bilgilerini, isim, soy isim ve telefon numaralarını 3434'e göndererek siteye katılabilecek.

Üreticiler ayrıca info@bandabuliyam.com mail adresine ürünlerinin fotoğraflarını da gönderebilecek.

Tüm ürünler kendi kategorileri içerisinde, gerekli kriterlere uygun olması durumunda sitede tanıtılacak.

Tüketiciler, internet sitesi üzerindeki tanıtım sonrasında doğrudan üreticilerle iletişim kurarak, siparişlerini verebilecek.

Danışma Kurulu kimlerden oluştu?

"bandabuliyam.com" internet sitesi, eko turizmci ve araştırmacı Zekai Altan'ın koordinatörlüğünde oluşturulan danışma kurulunca yönetilecek.

Danışma kurulunda ülkemizdeki üniversitelerden, derneklerden ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden temsilciler de yer alacak.

Platformdaki tüm üreticiler site aracılığı ile ürünlerinin tanıtımı yapabilecek. 50 üreticinin 280'den fazla ürünüyle açılacak

bandabuliyam.com'un hedefi, adanın en büyük pazarını oluşturmak, lokal değerleri ve kültürü yaşatmak.

"Üreticiden Tüketiciye Kıbrıs Pazarı" sloganıyla ülkemizdeki tüm üreticileri kapsayacak ve herkese hitap edecek "bandabuliyam.com" adındaki proje için oluşturulan ve koordinatörlüğünü eko turizmci ve araştırmacı Zekai Altan yürüttüğü danışma kurulundaki isimler de şöyle açıklandı:

Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Sibel Taçay, Gıda Mühendisleri Odası Yazmanı Sıdıka Can, Yakın Doğu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdürü ve Turizm Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Tülen Saner, Yakın Doğu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdür YardımcısıDr. Nesrin Bahçelerli, Lefke Avrupa Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Aytaç Yıldırım, Organik Yaşam ve Tarım Derneği (ORYAT) Başkanı Seyit Yorgancıoğlu, Organik Yaşam ve Tarım Derneği (ORYAT) Başkan Yardımcısı Uzm. Vet. Hekim Ersan Korudağ.

bandabuliyam.com'da yer alabilmek için gerekli kriterler ve web alanının aktif olarak kullanımına yönelik tanıtım toplantısının önümüzdeki günlerde yapılacağı duyuruldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.