BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 5 dak.

Üniversite gençliği geleceği yazıyor

Üniversite gençliği geleceği yazıyor

Kuzey Kıbrıs Turkcell 'Geleceği Yazanlar' projesini Yakın Doğu Üniversitesi'nde tanıttı.

Yayın Tarihi: 28/05/14 17:29
okuma süresi: 5 dak.
Üniversite gençliği geleceği yazıyor
A- A A+

YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, "Pek çok projede Kuzey Kıbrıs Turkcell'in paydaşı olmaktan onur duyuyoruz" diyerek, "Geleceği Yazanlar" projesinden de övgüyle söz etti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca: "Gençlerimizin girişimcilik ve yazılım geliştirme alanında ortaya koyduğu yenilikçi fikirlerin Kuzey Kıbrıs adına kazanıma dönüşeceği bir proje ."

Kuzey Kıbrıs Turkcell,"Geleceği Yazanlar"projesini Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)'nün ev sahipliğinde tanıttı.

Turkcell'in, genç nüfusun mobil yazılımcı olmaya yönlendirilmesi hedefiyle başlattığı ve büyük yankı yaratan "Geleceği Yazanlar" projesi, üniversite öğrencilerinden yoğun ilgi gördü.

YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, "Pek çok projede Kuzey Kıbrıs Turkcell'in paydaşı olmaktan onur duyuyoruz" diyerek, "Geleceği Yazanlar" projesinden de övgüyle söz etti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in hayatımızı kolaylaştıran teknolojileri ile sürekli büyüdüğünü anlatan Prof. Dr. Bektaş, "Üniversitemizden mezun öğrencileri de bu önemli şirketin çatısı altında gördükçe çok mutlu oluyoruz" dedi.

"Geleceği Yazanlar"proje tanıtım etkinliğine YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Sayın Prof. Dr. Adil Amirjanov, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Sayın Aybars Karaatmaca, Kuzey Kıbrıs Turkcell Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı İlkan Bülbül katıldı.

Etkinliği, Yakın Doğu Üniversitesi'nin yanısıra Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi'nden de öğrenciler takip etti.

Bektaş: Ülkemizin iftihar edeceği bir şirket

YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş,"Kuzey Kıbrıs Turkcell gerçekten ülkemizin iftihar edeceği bir şirket" diyerek başladığı konuşmasında, 'Geleceği Yazanlar' projesinin de üniversite öğrencileri için bir şans olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kuzey Kıbrıs Turkcell, teknolojideki en önemli yenilikleri ülkemize taşıyor, hayatımızı kolaylaştırıyor. Yakın Doğu Üniversitesi olarak bizler Kuzey Kıbrıs Turkcell'in tüm projelerinde yer almak istiyoruz. Kuzey Kıbrıs Turkcell'in geliştirdiği teknolojiler, üniversitemiz ve öğrencilerimiz tarafından da kullanılıyor, hepimize değer katıyor. Çalışanları ülkemiz için gece gündüz çalışıyor. YDÜ mezunu arkadaşlarımız da bu ekipte yer alıyor. Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Turkcell'in bizler için yarattığı değerleri paylaşmaktan, çok değerli yöneticilerinizi üniversitemizde misafir etmekten onur duyuyoruz."

YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'i de takdirle izlediklerini ve üniversitelerinde öğrencileriyle buluşturmak arzusunda olduklarını sözlerine ekledi.

Karaatmaca: Yenilikçi fikirler kazanıma dönüşecek

"Gençlerimizin girişimcilik ve yazılım geliştirme alanında ortaya koyduğu yenilikçi fikirlerin Kuzey Kıbrıs adına kazanıma dönüşeceği bir proje ile karşınızdayız" diyen Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da, Yakın Doğu Üniversitesi'ne işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

Bilişim sektöründeki potansiyeli, teknoloji ve iletişim gücüyle buluşturarak daha fazla eğitim, gelişim ve istihdam fırsatı yaratmak istediklerini anlatan Karaatmaca, proje hakkında öğrencilere bilgi verdi.

YDÜ'nün işbirliği konusunda her zaman desteğini esirgemeyen önemli bir üniversite olduğunu belirten Karaatmaca, teknoloji dünyasındaki gelişmeleri de öğrencilerle paylaştı.

Karaatmaca'nın sunumundan sonra Turkcell Geleceği Yazanlar Ürün Yöneticisi Görkem Çetin proje hakkında detayları aktardı.

Öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından, 'Geleceği Yazanlar' dersleri, İnovasyon Merkezi'nde gün boyunca devam etti.

Ders sonunda uygulanan online sınavda başarılı olan öğrencilere belgeleri verilirken, bir şanslı öğrenci de Turkcell T40 akıllı telefonun sahibi oldu.

"Geleceği Yazanlar" projesinden faydalanmak isteyen herkes Kuzey Kıbrıs Turkcell'in internet sitesi www.kktcell.com içinde yer alan sosyal sorumluluk bölümü altındaki linkten "Geleceği Yazanlar" platformuna üye olarak portalin sunduğu eğitimlerden yararlanabiliyor ve mobil uygulama geliştirme dünyasındaki gelişmelerden haberdar olabiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.