BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 6 dak.

'Cihaz Taksitli Akıllı Araç'la hem güvenli, hem tasarruflu

'Cihaz Taksitli Akıllı Araç'la hem güvenli, hem tasarruflu

Global Positioning System (GPS) olarak adlandırılan küresel yer belirleme sistemi 'Araç Takip', Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından 24 ay ödeme kolaylığı ile sunuluyor.

Yayın Tarihi: 10/08/14 15:49
okuma süresi: 6 dak.
'Cihaz Taksitli Akıllı Araç'la hem güvenli, hem tasarruflu
A- A A+

Kuzey Kıbrıs Turkcell'den

'Cihaz Taksitli Akıllı Araç' açılımı

'Cihaz Taksitli Akıllı Araç'la hem güvenli, hem tasarruflu

"Araç filonuzu etkin şekilde yönetmek için araç takip hizmetine 24 taksitle çok kolay sahip olabilirsiniz" diyen Kuzey Kıbrıs Turkcell, "Akıllı Araç" sisteminin ülke genelinde daha fazla yaygınlaşmasını hedefliyor.

24 ay taahhütle ve ayda 38 TL'den başlayan fiyatlarla sahip olunabilen 'Araç Takip' için kullanılan internet Türkiye'de de geçerli olduğundan, 'Araç Takip' sistemi kapsamında Türkiye'ye giden araçlar internet için ek ücret ödemeyecek.

Global Positioning System (GPS) olarak adlandırılan küresel yer belirleme sistemi 'Araç Takip', Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından 24 ay ödeme kolaylığı ile sunuluyor.

"Araç filonuzu etkin şekilde yönetmek için araç takip hizmetine 24 taksitle çok kolay sahip olabilirsiniz" diyen Kuzey Kıbrıs Turkcell, tüm dünyada yaygın olarak kullanılan sistemin özellikle iş güvenliği ve tasarrufu açısından önemine dikkat çekti.

24 ay taahhütle, ayda 38 TL'den başlayan fiyatlarla sahip olunabilecek 'Araç Takip' için kullanılan internet Türkiye'de de geçerli olacak, 'Araç Takip' sistemi kapsamında Türkiye'ye giden araçlar internet için ek ücret ödemeyecek.
Banka araçlarından nakliye şirketlerine, özel araçlardan taksilere, otobüs işletmelerinden dağıtım firmalarına kadar pek çok alanda kullanılan Araç Takip sistemi için 'cihaz taksitli akıllı araç' kampanyasını başlatan Kuzey Kıbrıs Turkcell, "Akıllı Araç"ın ülke genelinde daha fazla yaygınlaşmasını hedefliyor.

"Araç Takip" sayesinde firmalar, araçlarına yerleştirilen sistemle, ofisten hangi aracın nerede olduğunu görebiliyor, araç hızını saptayabiliyor.

Araç Takip Sistemi ile elde edilen kapsamlı rapor sayesinde, hangi araçla ve ne zaman, hangi müşteriye ulaşıldığı da görülebiliyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılan açıklamada 'Araç Takip'le yakıt giderlerinde ciddi tasarruf sağlanabileceği belirtildi, "Aracınızın harita üzerinde belirlediğiniz alan veya güzergâh dışına çıkması durumunda uyarı SMS i ile bilgilendirilirsiniz" dendi.

Cihaz Taksitli Akıllı Araç (Araç Takip) Nedir?

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılan açıklamada "Cihaz Taksitli Akıllı Araç (Araç Takip)" hakkında şu bilgiler verildi:

"Araçlarınızın kullanım hızı gibi sürüş performanslarını anlık olarak takip edebilecek, aracınızın sert frenleme ve ani hareketleri hakkında fikir sahibi olabileceksiniz. Sürücünüzün sefere çıktığı andan itibaren emniyetli araç kullanım prensiplerine uygun araç kullanıp kullanmadığını izleyebilecek, çalışılan saatleri öğrenebileceksiniz. Taşımakta olduğunuz yük ve yolcularınızın uygun güzergahta yol alması aracınız, yük ve yolcularınız ile ilgili riskleri en aza indirecektir. Sürücünüzü ve aracınızı her an kontrol ederek içinizin rahat olmasını sağlayacaksınız. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan bir otobüse araç takip cihazı takılması durumunda bulunduğunuz durağa ne zaman geleceğini görebilirsiniz. Bunun için yolcu otobüslerine araç takip cihazı takılmalı ve otobüsün nerde olduğunu görmek isteyen yolcu telefonuna basit bir uygulama indirmelidir.

Özel okullarda öğrenim gören öğrencilerin büyük bir kısmı ve hatta devlet okullarında öğrenim gören öğrencilerin bir kısmı servis kullanarak okullarına gidip gelmektedir. Bu durumda veli çocuğunun servise ne saat bindiğini ne zaman evde olacağını şu anda servisin nerde olduğunu merek etmektedir. Okul servislerinin araç takip sistemine dahil edilmesi durumunda tüm bu bilgilere erişebileceklerdir. Araçlarınızın harita üzerinde anlık olarak konumunu, yönünü, hızını, seyahat güzergâhını ve belirli bölgelere giriş ve çıkışını görebilirsiniz. Alacağınız özel raporlar ile aracınızın sahadaki performansını daha etkin yönetebilirsiniz. Çalınma ve kaza gibi durumlarda anında yer tespiti yaparak aracınızın ve çalışanlarınızın güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Araçlarınızın ortalama aylık veya günlük kaç km yol yaptığını görüp, ortalamanın üzerindeki kullanımların gerçekten amacına uygun olup olmadığını inceleyebilirsiniz. Araçlarınızın ve satış ekiplerinizin planlanan müşteri veya bayi ziyaretlerini ne oranda gerçekleştirdiğini, uğrak noktaların ne oranda ziyaret edildiğini analiz ederek ölçebilirsiniz. Çalınma ve kaza gibi durumlarda anında yer tespiti yaparak aracınızın ve çalışanlarınızın güvenliğini sağlayabilirsiniz. Finans şirketlerinin para taşıma araçlarını uzaktan takip etmesini, rota planlamasının merkezden yapılmasını ve tüm nakit yönetiminin merkezi planlama ile bütünleşerek çalışmasını sağlayabilirsiniz. Soğuk zincir taşıması yapan araçlarınızda, dorsenin sıcaklık takibinin sağlanması ve sıcaklık hassasiyeti olan yiyeceklerin etkin şekilde lojistiğinin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Yolcu taşıyan servis araçlarının zamanında, doğru güzergâhtan giderek, öğrenci ve çalışanları alıp almadığının takibinin sağlanması, durak noktasına gelmeden önce öğrenci ve çalışanlara SMS ile servis aracının geldiği bilgisinin iletilmesini sağlayabilirsiniz."

"Akıllı Araç"ın sahada araçları bulunan kurumlar açısından "iş verimliliği" için ideal bir servis olduğuna dikkat çekilen açıklamada, kampanyadan yararlanmak isteyenlerin 444 0 533 Turkcell Müşteri Hizmetlerini arayarak detaylı bilgi alabilecekleri belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.