BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Hawking: "Tanrı Parçacığı evrenin sonunu getirebilir"

Hawking: "Tanrı Parçacığı evrenin sonunu getirebilir"

Hawking, 'Tanrı parçacığı' diye bilenen Higgs bozonunun evrenin sonunu getirebileceğini iddia etti: Uzay ve zaman biz bunun nasıl olduğunu anlamaya fırsat bulamadan aniden çökebilir.

Yayın Tarihi: 08/09/14 08:57
okuma süresi: 2 dak.
Hawking: "Tanrı Parçacığı evrenin sonunu getirebilir"
A- A A+

Profesör Stephen Hawking, 2012 yılında varlığı bilimsel olarak doğrulanan 'Tanrı parçacığı'nın evreni yok edebileceğini iddia etti.

Cambridge Üniversitesi'nin eski matematik profesörü, teorik fizikçi ve astronom Hawking, yüksek enerji yüklendiğinde Higgs bozonnunzaman ve uzayın birden bire çökmesine neden olabileceğini söyledi.

Hawking'e göre var olan her şeye şeklini ve ebatını veren 'Tanrı Parçacığı' bilimsel araştırmalar sırasında yüksek stres altında kalırsa, felaketle sonuçlanacak bir vakum etkisi yaratabilir.


Higgs bozonu, parçacık hızlandırıcıda gerçekleştirilen 'çarpıştırma' deneyleriyle keşfedilmişti.

Sunday Times'ın haberine göre Hawking, deneylerde kullanılan parçacık hızlandırıcının yeterince büyük olmadığını ve bunun felakete yol açabileceğini söyledi.

Hawking, Tanrı parçacığı olarak bilinen Higgs bozonuyla ilgili görüşlerineyeni kitabı Starmuş'un önsözünde yer verdi. Britanyalı bilim insanı Peter Higgs, 'Tanrı parçacığı' denilen parçacığın varlığını 1960 yılında öngördü. Parçacığın varlığı ancak 2012 yılında, İsviçre- Fransa sınırındaki CERN Laboratuvarı'ndaki yapılan deneylerle bilimsel olarak kanıtlanabildi. (Daily Mail)


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.