BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 4 dak.

KKTC'nin dijital stratejisinin yol haritası Yakın Doğu Üniversitesi'nde çizildi

KKTC'nin dijital stratejisinin yol haritası Yakın Doğu Üniversitesi'nde çizildi

Yakın Doğu Üniversitesi'nde düzenlenen ve KKTC için dijtal stratejisinin yol haritasının çizildiği strateji Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama Kampı sona erdi.

Yayın Tarihi: 13/09/14 12:22
okuma süresi: 4 dak.
KKTC'nin dijital stratejisinin yol haritası Yakın Doğu Üniversitesi'nde çizildi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Kıbrıs (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kampın son gününde Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi ve Kamu Bilişim Hukuk Çalışma Grubu Üyesi Av. Ceyda Akaydın ve Setwords.com kurucusu ve dijital pazarlama danışmanı Kazım Sevinç sunumlarını gerçekleştirdiler.

Kampın son gününde ilk sözü alan Av. Ceyda Akaydın dijital pazarlamanın hukuksal boyutları odaklı sunumunda kurumlar çalışanlarının sosyal medya kullanımına yönelik prosedürlerinin olması gerektiğini belirti. Konuşmasında sosyal ağların yasal boyutlarını irdeleyen Ceyda Akaydın işyerinde e-posta ve sosyal medya kullanımından doğabilecek suçlar, anonim gibi görünen paylaşımlarda oluşabilecek suç unsurları, işyerinde sosyal medya kullanımının hukuksal yükümlülükleri hakkında görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

İkinci oturumda söz alan Setwords.com kurucusu ve dijital pazarlama danışmanı Kazım Sevinç online (çevrimiçi) reklamcılık üzerine yaptığı konuşmada çevrimiçi reklamcılığın avantajları ve dezavantajları, kampanya formatları ve fiyatlandırma, reklam modelleri ve bunların uygulamaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kamp hakkında değerlendirmelerde bulunan Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Umut Koldaş kampın KKTC'nin dijital stratejik iletişiminin evrenini ve ülkenin dijital iletişimsel stratejisinin yol haritasını çizmek açısından çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini ifade etti.

Kampı Yakın Doğu Enstitüsü ile işbirliği içinde gerçekleştiren İstanbul Academy'nin direktörü Levent Karadağ, kampın KKTC'de dijital dünyanın dinamikleri konusunda kamu, özel sektördeki kurumlarda farkındalık oluşturmak ve KKTC'nin tarihi, kültürel ve turizm değerlerini internet aracılığıyla dünyaya tanıtmak bakımından değerli katkılar sağladığını vurguladı. Aynı zamanda Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Karadağ, kampa ait detaylı sonuç raporu hazırlanıp, Türkiye ve KKTC'de ilgili mevki ve mecralarla paylaşılacağını belirtti.

Kampın gerçekleştirilmesinde önemli bir rol üstlenen Center of Excellence'e bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi eş başkanları Doç. Dr. Zehra Altınay ve Doç. Dr. Fahriye Altınay Dijital pazarlama ve sosyal medya kampı surecince iş dünyasının tecrübelerinin ve profesyonel bilgi paylaşımının gerçekleştirildiğini belirttiler. Bu kampın güçlü işbirliği altyapısını oluşturup yaşam boyu öğrenme sürecine ve mesleki gelişime katkı koyduğunu vurguladılar. Kamp içerisinde düzenlenen engelsiz toplum ve sosyal medya çalıştığında merkez olarak proje ve araştırmalara üniversitenin toplumsal sorumluluğunu vurgulama vizyonunda işbirliği ile devam edileceğini belirttiler.

Kamp konuşmacıları ve Türkiye'den katılımcılar, her fırsatta Yakın Doğu Üniversitesi personeline böylesine güzel program hazırladıkları ve misafirperverliğinden dolayı memnuniyetini sunarak teşekkür etmişlerdir. Kamp konuşmacıları ve kampa Türkiye'den gelen katılımcılar, kamp çerçevesinde gezdikleri yerlerin (Lefkoşa, Girne, Mağusa, İskele bölgeleri) tarihi, kültürel ve turizm değerlerini fotoğraflar çekerek, sosyal medyada paylaşarak, KKTC'nin turizm, kültürel ve tarihi değerlerini geniş kitlelere tanıttılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.