BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 1 dak.

Frost: "50 yıllık teknoloji kullanıyor"

Frost: "50 yıllık teknoloji kullanıyor"

NASA'nın neden 50 yıllık sistemini yenilemediği konusuna kurumdan açıklama geldi. Kurum adına konuyla ilgili konuşan Robert Frost, bu kararın nedenlerine açıklık getirdi.

Yayın Tarihi: 20/10/14 13:11
okuma süresi: 1 dak.
Frost: "50 yıllık teknoloji kullanıyor"
A- A A+

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi, (NASA) hala 1960 ve 1970'lerden kalma teknolojiyi kullanıyor. NASA'nın bu politikası uzun süredir merak konusuydu.

Kurumun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamanın ardından NASA'nın neden 50 yıllık teknolojiyi kullnamaya devam ettiği ortaya çıktı.

NASA çalışanlarından Robert Frost, konuyla ilgili yaptığı açıklamada hala Neil Armstrong'u uzaya gönderen sistemi kullandığının altını çizdi."Eski tuvaletleri bile yenileyemiyoruz" diyen Frost, NASA'nın Software teknolojisindeki gerekli değişikliklerinin yapılamamasının ana nedeni olarak düşük bütçeyi gösterdi.

Frost'un açıklamalarına göre, gerekli yenilemenin yapılmamasının tek nedeni kısıtlı bütçe değil. NASA'nın sistemi dışarıdan gelen tüm saldırılara karşı korunuyor ve herhengi bir sızmaya izin vermiyor. Kurumun, bu sebepten dolayı sistemi değiştirerek risk almak istemediği düşünülüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.