BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Dünya bilimine YDÜ'den katkı devam ediyor...

Dünya bilimine YDÜ'den katkı devam ediyor...

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Bilgisayar Enformatik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nadire Çavuş, Thomson Reuters'in Fen Bilimleri İndexi (Science Citation Index - SCI) kapsamındaki "Transactions on Learning Technologies" isimli dergide hakemlik yapan bilim adamları arasında yer aldı.

Yayın Tarihi: 22/10/14 15:00
okuma süresi: 2 dak.
Dünya bilimine YDÜ'den katkı devam ediyor...
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 2014 yılında 310 bilim insanının hakemlik yaptığı dergide sadece 4 Türk yer aldı. Bunlardan 1'i Almanya'dan, 1'i, Belçika'dan, 1'i Türkiye'den ve 1'i de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden YDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Bilgisayar Enformatik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nadire Çavuş.

Doç.Dr. Çavuş, dünya genelinde yapılan bilimsel çalışmaların, Bilim dünyasının prestijli dergilerinde basılmasının oldukça meşakkatli çalışma gerektirdiğine vurgu yaptı. Sonuca ulaşılmasında hem araştırmacıların hem de dergi editör ve hakemlerinin titiz çalışması ve akademik açıdan etik kurallara uyması gerektiğinin de altını çizdi. Bilindiği gibi Bilimsel yayın yapan dergiler hakem seçiminde oldukca titiz davranmakta ve alanında kendini ıspatlamış, başarılı çalışmalarıyla bilime katkı koyan bilim insanlarını özenle seçmektedirler.

Doç.Dr. Nadire Çavuş "Transactions on Learning Technologies" dergisine hakem seçilmemden dolayı özelde üniversitem Yakın Doğu Üniversitesi genelde ise amborgolar altında olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni başarı ile temsil etmekten dolayı gurur duymaktayım. Ambargolar altında ezilen toplumumuzun önü biz akademisyenlerin yılmadan çalışarak bilimsel çalışmalar yapması ile kırılabileceğine inanlardanım" dedi.

Yılda 4 sayı basılan "Transactions on Learning Technologies" isimli dergi tüm dünyada akademik camiada kalitesi herkes tarafından kabul edilen IEEE Education Society tarafından Amerika'da basılmaktadır. Kapsamındaki konulardan bazıları: Online öğrenme sistemlerinde teknolojik gelişmeler; yazılım uygulamaları ve oyunlar; eğitim ve öğretim için simülasyon sistemleri; işbirlikçi öğrenme araçları, öğrenme için cihazlar ve arayüzler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.