BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 1 dak.

İşini yaptı uykuya daldı

İşini yaptı uykuya daldı

Robot Philae, 67P/Çuryumov Gerasimenko kuyrukluyıldızından aldığı toprak örneklerini analiz etti ve verileri dünyaya aktardı.

Yayın Tarihi: 17/11/14 07:50
okuma süresi: 1 dak.
İşini yaptı uykuya daldı
A- A A+

Araştırma ekibinin yöneticilerinden Jean-Pierre Bibring AFP'ye robotun enerjisi bitmeden önce yıldızın yüzeyini delmeyi başardığını, sondaj sonucunda elde edilen toprak örneklerini analiz ederek bilgileri dünyaya aktardığını söyledi.

Bibring "Her şeyi aldık. Her şey planlandığı gibi gidiyor" dedi.

Philae'nin kalan enerjisiyle hareket edebildiğini belirten Bibring böylece güneşten maksimum enerji alabileceği konuma geldiğini söyledi.

Robotun güneş enerjisiyle şarj olduktan sonra tekrar çalışması bekleniyor.

Kısa adıyla Çuri olan 67P/Çuryumov Gerasimenko kuyrukluyıldızından toprak örnekleri alınması Rosetta misyonun en önemli adımı olarak görülüyor. Söz konusu verilerin güneş sisteminin oluşumu ve evrimi konusunda ipuçları vermesi bekleniyor.

Deutsche Welle Türkçe

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.