BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Prof. Dr.Doğan İbrahim'in "Raspberry Pi" üzerine yeni teknik kitabı basıldı

Prof. Dr.Doğan İbrahim'in "Raspberry Pi" üzerine yeni teknik kitabı basıldı

Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Enformatik Sistemleri öğretim üyesi Prof Dr Doğan İbrahim'inRaspberry Pi bilgisayarı üzerine yazmış olduğu ve özellikle Master ve Doktora seviyesinde olan yeni teknik kitabı Raspberry Pi Advanced Programming, Hollanda'nın Elektor yayınevi tarafından basıldı.

Yayın Tarihi: 21/11/14 10:19
okuma süresi: 2 dak.
Prof. Dr.Doğan İbrahim'in "Raspberry Pi" üzerine yeni teknik kitabı basıldı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Raspberry Pi bilgisayarı bir sigara paketi büyüklüğünde olup bir laptopun yapabileceği her türlü işlemi yapabilecek kapasitededir. Fiyatı sadece $35 kadar olan bu bilgisayar halen Avrupa ve Amerika'daki bütün üniversitelerin elektrik ve elektronik mühendisliği laboratuvarlarında genel bilgisayar eğitimi, robotik, ve kontrol mühendisliği eğitimi için kullanılmaktadır. Raspberry Pi ile hemen Internete bağlanıp e-mailinizi kontrol edebilir veya Google ile web sitesi taraması yapabilirsiniz. Raspberry Pi bilgisayarı Linux işletim sistemi ile çalışmaktadır. Çok kullanıcılı ve çok işlemcili olan bu işletim sistemi sayesinde çok kısa zamanda çok kompleks elektronik tabanlı projeler yapmak mümkündür.

Prof Dr Doğan İbrahim'in daha önce yine aynı yayınevi tarafından yayınlanmış olan Raspberry Pi Hardware Projects isimli 280 sayfalık ve 11 bölümden oluşan bir teknik kitabı bulunmaktaydı. İleri konsept ve projeleri içeren bu yeni kitapda Raspberry Pi bilgisayarın çalışması, Phyton derleyicisi, ve grafik tasarım üzerine geniş bilgi verilmiştir. Kitapda aynı zamanda çok önemli olan çok görevli Linux işletim sistemi ve bu sistemin programlama dilinde kullanımına birçok projelerle geniş yer verilmiştir. Ağ programlamasında önemli yer tutan TCP ve UDP protokolleri de örneklerle anlatılmıştır.

Prof Dr Doğan İbrahim'in bu yeni ileri programlama teknik kitabı, bilgisayar, elektrik, elektronik, robotik, ve her türlü otomasyon konusunda proje yapmak isteyen özellikle lisans üstü öğrenciler, pratisyen mühendisler, ve elektroniği hobi olarak seçenler için son derece faydalı olacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.