BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

NASA: "Europa'da yaşam olabilir"

NASA: "Europa'da yaşam olabilir"

NASA, Jüpiter'in uydularından biri olan Europa'da yaşam formlarının olabileceğine inanıyor. Europa'nın yüzeyini incelemek isteyen NASA, bunun için 2025'te gezegene bir uzay aracı göndermek istiyor.

Yayın Tarihi: 25/11/14 16:21
okuma süresi: 2 dak.
NASA: "Europa'da yaşam olabilir"
A- A A+

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) görev yapan uzmanlara göre, yüzeyi buzla kaplı olan Europa'da uygun koşullar oluşmuş ise gezegende yaşam formları bulunuyor olabilir.

Gezegenimizdeki yaşamın okyanuslarda başladığına dikkat çeken NASA Astrobiyoloğu Kevin Hand, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Suyun bulunduğu yerde genellikle yaşam bulunur" ifadesini kullanarak bu iddianın arkasında durdu.

Europa'nın Güneş'ten uzak olduğunu ama gezegenin enerji kaynağının Güneş değil Jüpiter olduğunu belirten Kevin Hand, Europa'nın buzla kaplı yüzeyinin altında yaşam olma olasılığını Güneş Sistemi'nde bulunan diğer gezegenlere oranla daha mümkün olduğunu ve bu konuda ellerinde bulunan sınırlı verilerin umut verici olduğunu belirtti.

NASA, Europa'yı incelemek için gezegene bir uzay aracı göndermek istiyor. Henüz ABD tarafından kabul edilmeyen projenin onaylanması durumunda yaklaşık 2 milyar dolara mal olacak seferin 2025 yılında gerçekleşeceği belirtiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.