BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ'den makine mühendislerine "Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sistemleri" eğitimi

UKܒden makine mühendislerine “Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sistemleri” eğitimi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Rektör Koordinatörü ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu, Makine Mühendisleri Odası'na bağlı makine mühendislerine "Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sistemleri" konulu bir seminer verdi.

Yayın Tarihi: 26/11/14 12:56
okuma süresi: 2 dak.
UKܒden makine mühendislerine “Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sistemleri” eğitimi
A- A A+

Yenilenebilir Enerji Kurulu Üyesi de olan Doç. Dr. Abbasoğlu, yaklaşık 3 saat süren seminerde güneş enerjisinin Kıbrıs adası için doğal bir armağan olduğunu ancak bu kaynağın yeterli derecede kullanılmadığını vurguladı.

Fotovoltaik sistemlerin gerek ana parçalarını gerekse çalışma sistemini detaylı şekilde makine mühendislerine aktaran Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu, güneş ışığından elektrik üreten bu sistemlerin, uygulaması kolay ve sürdürülebilir sistemler olduğuna dikkat çekerek, asıl önemli olanın sistemin projelendirilmesi ve doğru sistemin seçilmesi olduğunu söyledi.

Abbasoğlu, bu noktada eğitim almış, bilgili tasarımcıların sistemleri projelendirmesi ve cihazları seçmesinin önemine vurgu yaparken, UKÜ olarak geçen yıl Kuzey Kıbrıs'ta ilk kez gerçekleştirdikleri "Fotovoltaik Uzmanlık Eğitimi Sertifika Programları"'nın bu yıl da devam edeceğini belirtti.

Seminerin sonunda fotovoltaik sistemlerin izinlendirilmesi için gerekli olan yasal mevzuata değinen Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu, Yenilenebilir Enerji Kurulu olarak hedeflerinin daha hızlı ve sağlıklı çalışan bir prosedürün uygulanması olduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.