BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Mars'ta göl bulunduğuna yönelik yeni kanıtlar ortaya çıktı

Mars'ta göl bulunduğuna yönelik yeni kanıtlar ortaya çıktı

Kaliforniya eyaleti Pasadena şehrinde yer alan Amerikan Reaktif Hareket Labaratuvarı (LRD) temsilcilerinin İtar Tass Ajansı'na bildirdiğine göre, Mars'ta gezinti yapan NASA Curiosity Kızıl Gezegen'de gölün varlığına yönelik yeni kanıtlara ulaştı.

Yayın Tarihi: 09/12/14 08:47
okuma süresi: 2 dak.
Mars'ta göl bulunduğuna yönelik yeni kanıtlar ortaya çıktı
A- A A+

LRD'ye göre, Sharp kayaları dağlarından elde edilen sonuçlar Mars'ın yüzeyinde büyük göller olduğunu söylemeyi sağlıyor. Bilim adamları ayrıca Mars atmosferinin sıfır derecenin üzerindeki sıcaklığı tutabildiğine inanıyorlar.

Bilim adamları cinsin tek tip olmadığını, çeşitli tabakalardan oluştuğunu, bununla beraber onlardan bazılarının milyonlarca yıl boyunca su ve rüzgarın etkisiyle oluştuğunu keşfettiler. Bilim adamları 3.8 milyar yıl önce Sharp Dağı'nın olmadığı, onun yerinde büyük bir göl veya rezervuarlar zincirinin bulunduğu tahmini yürütüyorlar.

LRD açıklamasında "Curiosity ne kadar yükseğe çıkarsa o kadar çok deney yapabilir ve o göllerde ne tür değişiklikler meydana geldiğini anlayabiliriz. Yeni deneyimler Mars'ta yaşamın varlığının izlerini bulmaya yönelik ümitler verebilir" ifadelerine yer verildi.

Uzay cihazı şu ana kadar birkaç defa toprak örneklerini almak için sondaj platformunu kullandı. O yerden elde edilen numunelerin cinsi de Kızıl Gezegen'de suyun varlığı kanıtlarını içerdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.