BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 4 dak.

Öğrenciler, internetin bilinçli kullanımı hakkında bilgileniyor

Öğrenciler, internetin bilinçli kullanımı hakkında bilgileniyor

Telsim'in, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği geleneksel Güvenli İnternet Seminerleri binlerce öğrenciyi internetin bilinmeyen zararları hakkında bilgilendirmeye devam ediyor. Seminerler son olarak Polatpaşa Lisesi ve Doğu Akdeniz Doğa Koleji'nde gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 09/01/15 09:07
okuma süresi: 4 dak.
Öğrenciler, internetin bilinçli kullanımı hakkında bilgileniyor
A- A A+

Telsim'in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ortaokul son sınıf öğrencilere yönelik düzenlediği seminerlerde, Telsim Bilgi Güvenliği Uzmanı Fuat Fırıncıoğluları ile Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel, Güvenli İnternet Kullanımı konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

FIRINCIOĞLULARI: SÜREKLİ OKUYUN, KENDİNİZİ GELİŞTİRİN, İNTERNETTEKİ TEHLİKELERİ FARK EDİN

Fırıncıoğluları, internetteki dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı yöntemleri, casus yazılımlar, virüsler ve bunlardan korunma yolları konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Sosyal medya hesaplarının yaygın kırma yöntemleri, bunlardan korunmanın yolları ve güvenli şifreleme yöntemleri hakkında da bilgi aktaran Fırıncıoğluları, alternatif işletim sistemleri konusunda da öğrencileri bilgilendirdi.

BAŞEL: İNTERNETTE ÖZGÜRCE VE BİLİNÇLİ ŞEKİLDE DOLAŞIN

Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel ise sunumunda, popüler kültür, marka ve internet bağımlılığına dikkat çekerek, öğrencileri internet ve marka bağımlılığının olumsuz sonuçları konusunda uyardı. Başel, internetin bilinçli kullanıldığında olumlu yanlarının bulunduğunu da belirtti.

ÖĞRENCİLER ARTIK İNTERNETİ BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANACAK

Seminerlerde, öğrencilere, güvenli internetle ilgili "Yasal olmayan internet içeriği nedir?", "Cinsel içerikli mesajlaşma nedir?", "Bilgisayarımda virüs var" ve "Sanal oyun bağımlılığı" isimli kitapçıklar da dağıtıldı.

Okullarda sunum sonrası sorulan bir soruya doğru cevap veren bir öğrenciye de Telsim tarafından bir modem ve data paketi hediye edildi.

İnterneti kullanırken tehlikeleri nasıl fark edebilecekleri ve bu tehlikelerden nasıl korunacakları konusunda bilgilendirilen öğrenciler, eğitimi çok yararlı bulduklarını kaydetti. Eğitimi düzenleyen Telsim'e ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür den öğrenciler ile öğretmenler seminerle ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

MELİSA ALPASLAN (POLATPAŞA LİSESİ): Seminerde internette bilmediğimiz tehlikeler olduğunu öğrendik. Artık internete daha bilinçli ve güvenli dolaşabileceğim. Telsim'e modem ve internet paketi hediyesi için teşekkür ederim.

ERİNÇ HAS (POLATPAŞA LİSESİ): İnternette dolaşırken nelere dikkat etmemiz konusunda bilinçlendik. Sayfada açılan linke şüpheyle yaklaşmalı ve her linki açmamalıyız.

SONER ÖZYALÇIN (POLATPAŞA LİSESİ): Eğitici ve gerekli bir seminer olduğunu düşünüyorum. Hangi şifrelemenin daha güvenli olduğunu ve şifrelerimizi kimseyle paylaşmamız gerektiğini öğrendik.

ÖMER HAPBUL (POLATPAŞA LİSESİ): Faydalı bir eğitimdi. Facebook ve e-mail şifremi en yakınımla dahi paylaşmamam gerektiğini öğrendim.

ZARA DİNDAR (DOĞU AKDENİZ DOĞA KOLEJİ): Seminerde her sitenin güvenilir olmadığını öğrendik. Virüslere karşı dikkatli olmamız gerekiyor. İnterneti doğru kullanmazsak tehlikeli olabilir.

MERAL YAĞMUR KAVAZ (DOĞU AKDENİZ DOĞA KOLEJİ): İnterneti yanlış kullandığımız takdirde dolandırılabiliriz. Virüslere karşı dikkatli olmalı ve kaliteli virüs programları indirmeliyiz.

BERKE CANSOY (DOĞU AKDENİZ DOĞA KOLEJİ): Şifrelerimizi çoğunlukla en yakınımızın kırdığını öğrendik. Bu yüzden şifremizi ailemize ve akrabalarımıza dahi vermemeliyiz. İnterneti bilinçli bir şekilde kullanmalıyız.

SEREN AKSU (EDEBİYAT ÖĞRETMENİ- ORTAOKUL MÜDÜR YARDIMCISI): Teknolojinin gelişmesi ile birlikte internet kullanımı yaygınlaştı. İnternetin bilinçli kullanımı hakkında hem aileleri hem de öğrencileri bilgilendirmek ve bu konuda farkındalığı artırmak önemli. Bu semineri düzenleyen Telsim'e ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ederiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.