BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Spotify 60 milyon kullanıcıya ulaştı

Spotify 60 milyon kullanıcıya ulaştı

Çevrimiçi müzik platformu Spotify, toplam kullanıcı sayısının 60 milyona eriştiğini açıkladı. Ücretli kullanıcı sayısı ise 15 milyona yükseldi.

Yayın Tarihi: 13/01/15 14:31
okuma süresi: 2 dak.
Spotify 60 milyon kullanıcıya ulaştı
A- A A+

Spotify, blog sayfasından yaptığı açıklamada ücretli üyelik yaptıran kullanıcı sayısının 15 milyona ulaştığını açıkladı. Şirket, aktif kullanıcı sayısının ise 60 milyona eriştiğini duyurdu. Spotify, açıkladığı rakamların ardından ABD'li şarkıcı Taylor Swift ile yaşadığı sürtüşmeden zarar görmediğini de gözler önüne serdi.

Reklamlı müzik yayımı yaptığı ve yeterince gelir elde edemediği öne sürülen Spotify, Taylor Swift başta olmak üzere bazı sanatçılara hak ettiği geliri sağlayamamakla eleştirilmişti. Mayıs 2014'te ücretli kullanıcı sayısı 10 milyon olan Spotift, Swift ile kavgaya tutuştuğu Kasım 2014'te bu sayıyı 12.5 milyona çıkarmıştı.

Spotify, Rdio, Deezer, Rhapsody ve Beats Music gibi çevrimiçi müzik platformlarıyla beraber küresel dijital müzik piyasasındaki dengeleri fazlasıyla değiştirmeyi başardı. ABD'de dijital müzik platformlarının kullanımı 2014'te yüzde 54 artarken, albüm satışları yerini plaklara bırakmaya başladı.

Kaynak: Spotify ve Al Jazeera

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.