BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 3 dak.

Öğrenciler, siber tehlikeler hakkında bilgilendiriliyor

Öğrenciler, siber tehlikeler hakkında bilgilendiriliyor

Telsim'in, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği geleneksel Güvenli İnternet Seminerleri'nin 2014-2015 akademik dönemdeki ilk aşaması sona erdi. Son olarak Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu ve Yenierenköy Lisesi'nde gerçekleşen eğitime öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Yayın Tarihi: 15/01/15 16:29
okuma süresi: 3 dak.
Öğrenciler, siber tehlikeler hakkında bilgilendiriliyor
A- A A+
Telsim'in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ortaokul son sınıf öğrencilere yönelik 5 yıldır düzenlediği seminerlerde Telsim Kıdemli Yazılım Uzmanı Togan Çakmak ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel, Güvenli İnternet Kullanımı konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

ÇAKMAK: ŞÜPHECİ OLUN, TEHLİKELERİN FARKINA VARIN

Çakmak, sunumunda internetin bilinçsizce kullanılmasının doğuracağı sonuçlar, hackerlar, virüsler ve casus yazılımlardan nasıl korunacağı konusunda örnekler vererek öğrencileri aydınlattı. Öğrencileri internette dolaşırken şüpheci olmaya davet eden Çakmak, okuyup, sorgulayarak internetteki tehlikelerin farkına varmalarını önerdi.


BAŞEL: BİLİNÇLİ İNTERNET KULLANIN, BİLGİSAYAR VE MARKA BAĞIMLISI OLMAYIN

Başel ise marka ve internet bağımlılığına dikkat çekerek, interneti bilinçli kullanıldığında ve virüslerden korunma yolları öğrenildiğinde internetin olumlu yanlarının bulunduğunu anlattı.

Sunum sonrası sorulan bir soruya doğru cevap veren bir öğrenciye de Telsim tarafından bir modem ve data paketi hediye edildi.

Seminerlerde, öğrencilere, güvenli internetle ilgili "Yasal olmayan internet içeriği nedir?", "Cinsel içerikli mesajlaşma nedir?", "Bilgisayarımda virüs var" ve "Sanal oyun bağımlılığı" isimli kitapçıklar da dağıtıldı.

ÖĞRENCİLER İNTERNETTE GÜVENLİ VE MUTLU DOLAŞACAK

Semineri çok faydalı bulduklarını kaydeden öğrenciler, interneti daha güvenli kullanma konusunda bilinçlendiklerini belirterek, kendilerine böyle bir hizmet veren Telsim'e ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ettiler. Öğrenciler seminerle ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

UFUK BAĞLARS (RECEP TAYYİP ERDOĞAN ORTAOKULU): Casus yazılımlar hakkında bilgilendim. Bilgisayarıma güvenilir bir antivirüs programı indirip, tehlikelere karşı korunacağım. Ödül kazandığım için de mutluyum. Telsim'e teşekkür ederim.

ÖZLEM YILDIZ (RECEP TAYYİP ERDOĞAN ORTAOKULU): Bilgisayarıma anti virüs programı yükleyerek internette daha güvenli ve mutlu dolaşabilirim. İnternet şifremi ise kimseyle paylaşmamam gerektiğini öğrendim.

REZAN DURAN (RECEP TAYYİP ERDOĞAN ORTAOKULU): Marka ve bilgisayar bağımlısı olmamak için vaktimizi doğru ve dolu dolu kullanmamız gerektiğini öğrendim. Bilgisayarı bilinçli kullandığımız takdirde tehlikele maruz kalmayız.

NİYAZİ SEVİNDİK (YENİERENKÖY LİSESİ):İnternette dolaşırken tehlikelerden korunmanın yolları hakkında bilgiler edindim. Ödül için çok sevindim. Telsim'e teşekkür ederim.

ELİF DİLAN GÜLER (YENİERENKÖY LİSESİ):İnternette karşımıza çıkan her linke tıklamamız gerektiğini ve şüpheci yaklaşmamız gerektiğini öğrendim.

GÜLSÜM AKBULUT (YENİERENKÖY LİSESİ):Şifremizi kıranların en yakınımız olabileceğini öğrendim. Bu yüzden şifremizi en yakınımızla dahi paylaşmamalıyız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.