BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıslı Türk profesörden Bir Milyon Dolarlık buluş

Kıbrıslı Türk profesörden Bir Milyon Dolarlık buluş

Kıbrıslı Türk Profesör Bedri Çetiner'in geliştirdiği ve dünyada ilk olan "akıllı anten" cep telefonları dahil anten kullanan tüm elektronik araçların çok daha verimli çalışmasını sağlayacak.

Yayın Tarihi: 03/03/15 10:19
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıslı Türk profesörden Bir Milyon Dolarlık buluş
A- A A+

Amerika'da Utah State Üniversitesi'nde görevli Kıbrıs Türk Profesör Dr. Bedri Çetiner, mühendislik dünyasında devrim olarak nitelenen, gelen sinyallere göre kendini değiştirebilen "akıllı anten" geliştirdi.

Çetiner'in geliştirdiği "akıllı anten", cep telefonları dahil anten kullanan tüm elektronik araçların çok daha verimli çalışmasını sağlayacak.

Gelen sinyallere göre kendini değiştirebilen anten geliştiren ve dünyada ilk olan bu buluş, mühendislik dünyasında bir devrim olarak görülüyor.

AKINCILAR'DA DOĞDU

Yaptığı büyük buluşlardan dolayı bir milyon Dolar araştırma ödülü alan Prof. Dr. Bedri Çetiner Akıncılar köyünde doğan Kıbrıslı bir Türk.

Kıbrıs sevdalısı olan Prof. Dr. Çetiner her fırsatta Kıbrıs'a tatile geliyor.

AMAÇ, KKTC'DE ARAŞTIRMA MERKEZİ KURMAK

Çetiner ve yakın dostu Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, son bir yıldır KKTC'de bir araştırma merkezi kurmak için çalışıyor.

Araştrma Merkezi ile dünyaca meşhur araştırmacıları Kıbrıs'a getirerek, Kıbrıs'ı buluşların yapıldığı ve gençlerin eğitildiği bir bilgi adası yapmak amaçlanıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.