BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 3 dak.

İnsanlar 100.000 yıl sonra böyle mi görünecek?

İnsanlar 100.000 yıl sonra böyle mi görünecek?

Evrimin insan vücudunu nasıl değiştireceği hem bilim dünyasının hem de türlü geyik muhabbetlerinin en önemli konu başlığı malumunuz.

Yayın Tarihi: 17/03/15 07:00
okuma süresi: 3 dak.
İnsanlar 100.000 yıl sonra böyle mi görünecek?
A- A A+

Araştırmacı ve sanatçı Nickolay Lamm doktorasını genomik alanında yapmış Dr. Alan Kwan'dan yardım alarak, insanın uzun gelecekte nasıl görüneceği konusunda bir tahmin yürütmüş. Lamm ve Kwan, insanlığın, doğal seleksiyonun şimdiye kadar oynadığı rolü gelişmiş bir genetik mühendisliği teknolojisiyle üzerine alarak kendi kendini nasıl değiştirebileceği üzerine düşünmüşler. Bunun üzerine Lamm insanın 20.000, 60.000 ve 100.000 yıl sonra nasıl görüneceğine dair tahminlerini bu görselleri hazırlayarak açıklamış.


İlk fotoğraf bugünkü insanın fotoğrafı… Lamm, modellerin beyaz olmasında özel bir anlam aramamak gerektiğini, yalnızca bulabildiği en uygun modellerin bunlar olduğunu söylüyor.
Lamm'ın tahminlerine göre 20.000 yıl sonra insan, beyninin büyümesiyle birlikte daha büyük bir kafaya sahip olacak.
60.000 yıl sonra değişim belirgin bir şekilde görülecek. Kafaların daha da büyümesinin yanı sıra gözler de kocaman olacak. Lamm bunun sebebi olarak şöyle bir tahminde bulunuyor: Güneş sisteminin kolonizasyonu sebebiyle güneş ışığından uzakta yaşayıp az ışık alan insanların gözleri büyüyecek. Deri pigmentasyonumuz değişecek ve göz kapaklarımız kalınlaşacak. Böylece güçlenen UV ışınlarından daha iyi korunulacak.

Peki ya 100.000 yıl sonra? İşte o zaman insan değil ortalıkta dolaşan koca kafalar olacağız. Şaka bir yana 100.000 yıl sonra kafamızın büyüklüğü hayli artacak ve Japon Manga karakterleri gibi gözlerimiz olacak. Bu da çok loş ortamlarda da görebilmemizi, kozmik dalgalar için maksimum korumaya sahip olmamızı sağlayacak. Ayrıca burun deliklerimiz genişleyecek ve böylece dünya dışı ortamlarda da daha rahat nefes alabileceğiz. Bunların yanında büyüen kafamızı örtebilmek için daha fazla saçımız olacak.

Nickolay Lamm'ın heyecan verici tahminleri böyle. Sizinkiler?

Kaynaklar
http://www.nolm.us/insanlar-100-000-yil-sonra-boyle-mi-gorunecek/
http://www.mnn.com/green-tech/research-innovations/stories/what-will-humans-look-like-in-100000-years

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.