BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 1 dak.

Facebook'ta "Atatürk" kriteri

Facebook'ta "Atatürk" kriteri

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, sitede paylaşılan içeriklere "Atatürk kriteri" getirdiklerini açıkladı. Zuckerberg, Atatürk'e hakaret içerikli bir paylaşım yapıldığında bunu şikayete konu olmaksızın kaldıracaklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 17/03/15 08:29
okuma süresi: 1 dak.
Facebook'ta "Atatürk" kriteri
A- A A+

Facebook'un güncellenen topluluk standartlarında toplam 11 kategori bulunuyor. Kategoriler arasında nefret söylemi, şiddet görüntüleri, zorbalık ve taciz var...
Zuckerberg'in örnek olarak gösterdiği Atatürk kriteri ise nefret söylemi kategorisinde değerlendiriliyor. Facebook ayrıca 2014 yılının ikinci yarısında hükümetlerden gelen içerik kaldırma raporunu da yayınladı.

Rapora göre Türkiye, 3624 içerik kaldırma talebiyle Hindistan'ın ardından ikinci sırada. Üçüncü sırada ise sadece 60 içeriğin kaldırmasıyla Almanya bulunuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.