BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Yakın Doğu Koleji'nde 'Uzay Çadırı'

Yakın Doğu Koleji’nde ‘Uzay Çadırı’

Yakın Doğu Ortaokul Koleji ve İzmir Gölge Oyunları Kültür Ve Sanat Derneği İktisadi İşletmesi birlikte Uzay Çadırı kuruldu.

Yayın Tarihi: 19/03/15 11:50
okuma süresi: 2 dak.
Yakın Doğu Koleji’nde ‘Uzay Çadırı’
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Fen Dersleri, yaparak ve yaşayarak öğrenilen bir derstir. Öğrenmenin kalıcı olması, ancak deney yapma ve deneyimleme ile gerçekleştirilebilir. Bu bilinçle eğitim ve öğretim veren Yakın Doğu Koleji Ortaokul Fen Bölümü, Kozmoloji ve Astronomi konularını pekiştirmek için Yakın Doğu Koleji Ortaokul binasının bahçesinde kurulan UZAY ÇADIRI ile, öğrencilerimize, uzayın derinliklerini deneyimleme fırsatı sunuldu.

Bir çeşit simülasyon yöntemi ile evrenin içindeki konumumuzu ve evrenin büyüklüğünü anlayabilmek için yapılan etkinlik, öğrencilerimize kalıcı ve hatırlatıcı bir öğrenme ortamı yaratarak ve aynı zamanda da öğrencilerimizin vizyonunu genişletmeyi sağlamayı amaçlandı.

İzmir Gölge Oyunları Kültür Ve Sanat Derneği İktisadi İşletmesi Genel Koordinatörü Yavuz Fuat Asena yaptığı açıklamada Uzay Çadırı gösterisi Kıbrıs'ta ilk defa yapılıyor. Yaklaşık 45 gündür devam ediyor ve bu gösteri 15 gün daha devam edecek. Yakın Doğu Ortaokul Koleji talebi üzerine gelindi, çarşamba günü de gösteri devam edecek. Güneş sistemi ile ilgili gösteri yapılıyor. Ortaokulun öğrencilerinin tamamı bu gösteriyi seyrediyor. Olay, gençlerin uzayı daha yakından tanımalarını sağlamaktır .

Yakın Doğu Ortaokul Koleji Fen Bilgisi öğretmeni Dilara Topuklu ise, Fen Bilgisi derslerinde anlatılan uzay konusunu öğrencilerin deneyimleyerek, yaşayarak, izleyerek konuları anlamaları konu uzay olunca hayal ederek ve kitaplarda anlatılan teorik bilgilerle anlamları çok zor. Ama uzay çadırı sanki kendileri bizzat uzayın içindeymiş ve bunu yaşıyormuş, deneyimliyorlarmış gibi bir his yaratıyor. Bir çeşit uzay simülasyonu da denebilir aslında öğrenciler burada uzayın içindeymiş gibi gözlemliyorlar dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.