BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Ulusal siber güvenlik stratejileri GAÜ'de tartışılacak

Ulusal siber güvenlik stratejileri GAܒde tartışılacak

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30'uncu Akademik yılında ulusal ve uluslararası konferanslara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 14/04/15 13:36
okuma süresi: 2 dak.
Ulusal siber güvenlik stratejileri GAܒde tartışılacak
A- A A+

GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall'de 15-16-17 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan CypSec - KKTC Siber Güvenlik Konferansı '15, konusunda uzman kişiler tarafından yapılacak uygulamalı sunumların yanısıra, katılımcıların merak ettikleri konulara cevap bulmakla kalmayıp uygulamalı olarak görebilecekleri bir platform sunacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, günümüz dünyasında siber tehditlerin inanılmaz boyutlara ulaştığı, şirketlerin ve devletlerin bu konuya yatırımlarının arttığı bildirilirken, bireylerin kişisel verileri hedef alındığı, şirketler için daha büyük risklerin doğmasıyla gizlilik ihlalleri, iş kaybı ve hizmet kesintilerinin yaşandığı vurgulandı. Bunların yanında Devletler için ise daha derin ve sancılı süreçler oluştuğu ifade edildi.

Ayrıca, hackerların ve Güvenlik uzmanlarının birbiriyle yarışacağı CypSec'15 bünyesinde, Finale kalanların sürpriz hediyeler ile ödüllendirileceği CTF (Capture the Flag) yarışması ve 1 gün boyunca sürecek olan çeşitli eğitimler düzenleneceği bildirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.