BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ öğretim üyesi bilgisayarda çevirim içi oyun oynama bağımlılığı üzerine bildiri sundu

UKÜ öğretim üyesi bilgisayarda çevirim içi oyun oynama bağımlılığı üzerine bildiri sundu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Müezzin İspanya'da katıldığı konferansta lise öğrencilerinin bilgisayar kullanma ve çevrim içi oyun oynama bağımlılığını karşılaştırdığı çalışmasını sundu.

Yayın Tarihi: 03/08/15 13:29
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ öğretim üyesi bilgisayarda çevirim içi oyun oynama bağımlılığı üzerine bildiri sundu
A- A A+

Barcelona'da düzenlenen 6. Uluslararası Eğitimde Yeni Ufuklar Konferansı (Sixth International Conference on New Horizons in Education)'na katılan Yrd. Doç. Dr. Müezzin çalışmasında lise öğrencilerinde bilgisayar kullanım alışkanlıklarının ve çevirim içi oyun oynama bağımlılığı açısından farklılıkların olup olmadığını ortaya koymaya çalıştığını söyledi.

"Lise Öğrencilerinde Bilgisayar Kullanma ve Çevirim İçi Oyun Oynama Alışkanlıklarının Çevirim İçi Oyun Oynama Bağımlılığı Açısından Karşılaştırılması" başlığını taşıyan araştırmada UKÜ Öğretim Üyesi Müezzin Kuzey Kıbrıs'taki özel bir lisede öğrenim gören 131 öğrenci ile bir çalışma gerçekleştirdi. Çalışma sonucunda ise bilgisayar kullanım alışkanlıkları ile çevirim içi oyun oynama bağımlılığı ve bu oyunlardan ekonomik kazanç elde etmenin farklılıklar taşıdığının tespit edildiği açıklandı.

Sekiz yıl ve üzeri bilgisayar kullanımının çevirim içi oyun oynama bağımlılığı açısından risk teşkil ettiğinin görüldüğünü söyleyen Yrd. Doç. Dr. Emre Müezzin bilgisayar kullanımı açısından yüksek düzeyde deneyimi olan bireylerde çevirim içi oyun oynama bağımlılığı açısından etkili olduğunu ifade etti.

Müezzin ayrıca günlük olarak 8 saat ve üzeri çevirim içi oyun oynamanın çevirim içi oyun bağımlılığı açısından önem arz ettiğinin görüldüğünü de belirtti.

Yapılan çalışmada lise öğrencileri üzerinde çevirim içi oyunların ne kadar etkili olduğunun görüldüğünü de anlatan Emre Müezzin, buna bağlı olarak söz konusu teknolojik yapıyı insan hayatından çıkarmanın doğru bir yöntem olmadığını, bunun yerine öğrenci ve ailelere yönelik eğitimler düzenlemek ve öğrencileri teknolojiden uzak tutmak ya da yasaklar koymak yerine zararlarından korumanın daha sağlıklı olacağına inandıklarını aktardı.

İspanya'daki uluslararası konferansta birçok ülkeden katılımcı ile görüşme ve mesleki bilgi paylaşımında bulunma fırsatı elde ettiklerini söyleyen Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Müezzin söz konusu etkinlikte 500'ün üzerinde katılımcının bildiri sunduğunu anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.