BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 5 dak.

Kıbrıs'ın sembolleri (#kıbrısınsembolleri) sosyal medyada tüm dünyayla paylaşılacak

Kıbrıs'ın sembolleri (#kıbrısınsembolleri) sosyal medyada tüm dünyayla paylaşılacak

Kuzey Kıbrıs'ın iletişim teknolojileri ile dijitalleşmesi hedefiyle çalışmalarını sürdüren bir Vodafone Grup Şirketi olan Telsim, Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) ile düzenlediği "Benim Kıbrısım" temalı fotoğraflar yarışmalarında bir ilke imza attı. FODER ile Telsim'in yeni fotoğraf yarışması sosyal medya kullanıcıları arasında en yaygın fotoğraf paylaşım platformu olan instagram üzerinden düzenleniyor.

Yayın Tarihi: 19/08/15 15:03
okuma süresi: 5 dak.
Kıbrıs'ın sembolleri (#kıbrısınsembolleri) sosyal medyada tüm dünyayla paylaşılacak
A- A A+

Fotoğraf sanatına gönül veren tüm instagram kullanıcıların katılabileceği yarışmada, katılımcılar Kıbrıs deyince akla gelen veya unutulmaya yüz tutmuş sembolleri 1 Eylül tarihinden itibaren #Kibrisinsembolleri ve @kktctelsim etiketiyle instagram hesaplarında paylaşacak.

Yarışmanın duyurusu Telsim Genel Müdürlük'te düzenlenen toplantıda yapıldı. Telsim ile FODER arasında işbirliği protokolünün imzalandığı toplantıya Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit ve yarışmanın danışmanı fotoğraf sanatçısı Altuğ Galip katıldı.

TANPINAR: YARIŞMAYA KIBRIS'IN SEMBOLLERİNİ ANINDA TELEFONUMUZDAN PAYLAŞARAK KATILACAĞIZ

Toplantıda konuşan Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, FODER ile işbirliklerine hız kesmeden devam ettiklerine dikkati çekerek, yeni yarışmanın teknolojik anlamda bir ilk olduğuna dikkati çekti. Tanpınar, "Teknolojinin hayatın vazgeçilmez bir parçası. Günümüzde cep telefonlarımızla sosyal medya bağlantılarımız olmazsa olmazlarımız arasında yer almakta. Bizler de bütün bunları göz önünde bulundurarak, "Kıbrıs'ın Sembolleri" konulu fotoğraf yarışmamızı bir ilke imza atarak, instagram üzerinden yapmayı kararlaştırdık" dedi. Yarışmanın instagram üzerinden olması dolayısı ile bir uzmanla çalıştıklarını belirten Tanpınar, yarışmanın Altuğ Galip danışmanlığında yapılacağını açıkladı. "Kıbrıs'ın sembollerini elinizdeki telefonlarla anında paylaşarak yarışmaya katılabileceksiniz" diyen Tanpınar, yarışmaya çok daha rahat bir ortamda yüksek bir katılım sağlamayı arzuladıklarını dile getirdi.

GÖKYİĞİT: SERGİMİZ ÇOK FARKLI BİR FORMATTA OLACAK

FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit ise 3 yıldır dijital ortamda düzenledikleri yarışmalarla ilklere imza attıklarını anımsatarak, yeni yarışmanın da instagram üzerinden yapılacağının altını çizdi. "Günümüzde sosyal medya, fotoğraf paylaşım konusunda çok önemli bir konu haline geldi. Biz de bu nedenle "Kıbrıs'ın sembolleri" yarışmamızı instagram üzerinden düzenliyoruz" diyen Gökyiğit, yarışmanın 11-12 Kasım'da düzenlenecek sergisinin ise çok farklı bir formatta olacağını, sergiye katılacak sanatseverleri büyük sürprizler beklediğini söyledi. Gökyiğit, yarışmaya 15 Ekim'e kadar başvuru kabul edilebileceğini açıklayan Gökyiğit, instagram üzerinden yarışmaya katılma koşullarının şartnamede belirtildiğini ve konuyla ilgili yardıma ihtiyacı olan fotoğraf derneklerine gerekli yardımı birebir yapacaklarını bildirdi. Gökyiğit, tüm katılımcılara başarılar diledi.

GALİP: ÜLKEMİZDE INSTAGRAM KULLANICILARINI ARTIRAN ETKİLİ BİR YARIŞMA OLACAK

Sosyal medyanın dünya genelinde global anlamda büyük bir önem taşıdığına dikkati çeken Altuğ Galip ise, ülkemizde sosyal medyaya yeterince önem verilmediğini belirterek, Telsim ile FODER'in yeni yarışmasının bu önemi arttıracağını düşündüğünü dile getirdi. Galip, "Telsim'in düzenlediği bu yarışmanın ülkemizde instagram kullanıcılarını arttıran ve fotoğraf sanatına katkıda bulunan etkili bir yarışma olacağına inanıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLAR 1 EYLÜL'DEN İTİBAREN #KIBRISINSEMBOLLERİ İLE PAYLAŞILMAYA BAŞLANACAK

Fotoğraf sanatının yaygınlaşmasını ve gelişmesini sağlamak, "Kıbrıs'ın Sembolleri"ni fotoğraf severlerin gözünden sosyal medya üzerinden büyük kitlelerle paylaşmak amacıyla düzenlenen yarışmanın danışmanlığını bir instagram fenomeni olan Altuğ Galip yapacak. Jüri başkanlığı ise FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit tarafından yapılacak.

Yarışmaya katılmak isteyenler fotoğraf makinesi veya cep telefonu ile farklı fotoğraf teknikleri kullanılmak suretiyle Kıbrıs'ın sembollerini, 1 Eylül'den itibaren instagram sayfalarında Telsim'in instagram hesabını etiketleyerek paylaşacak. Katılımcılar Kıbrıs'ın anlatan fotoğrafları 15 Ekim'e kadar paylaşacak.

Yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan fotoğrafların yer alacağı sergi 11-12 Kasım tarihleri arasında Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Yarışmanın birincisine Nikon 7100 18-105 mm Fotoğraf Makinesi; ikincisine Vodafone Smart 6 Plus; üçüncüsüne Vodafone Smart Tab II 7inc hediye edilecek. Telsim Özel Ödülü Vodafone Smart 6, mansiyon ödülü olarak ise Power Bank armağan edilecek. Yarışmanın katılım koşullarına ve şartnamesine www.kktctelsim.com sayfasından ulaşılabilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.