BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 1 dak.

Şarjı bir hafta dayanan iPhone üretildi

Şarjı bir hafta dayanan iPhone üretildi

İngiliz teknoloji şirketi Intelligent Energy, iPhone marka akıllı telefonlarda bir hafta aralıksız dayanan hidrojen bazlı pil geliştirdi.

Yayın Tarihi: 25/08/15 08:33
okuma süresi: 1 dak.
Şarjı bir hafta dayanan iPhone üretildi
A- A A+

Akıllı telefonların saatler içinde tükenen şarj sorununa devrim niteliğinde bir çözüm getirecek olan pil, hidrojen ve oksijeni birleştirerek elektrik enerjisi üretiyor. Böylece akıllı telefonların yeniden şarj edilmeden işletilmesi süresi, bir haftaya kadar çıkıyor.

The Telegraph gazetesinin aktardığına göre hidrojen bazlı minyatür pil, iPhone 6 modelinin boyutunu ve görüntüsünü değiştirmedi, sadece telefonların arka kısmına iki havalandırma deliği eklendi.

Intelligent Energy şirketi, cihaz için henüz net bir fiyat belirlenmezken, yıllık toplam satış gelirinin 300 milyar pound kadar olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Intelligent Energy Finans Kurulu Başkanı Mark Lawson-Statham, şirketin, cihazın önümüzdeki birkaç yıl içinde piyasaya sürülmesini istediğini, ancak kesin sürüm tarihini Apple'ın belirleyeceğini belirtti. Apple ise bu konuda bir açıklama yapmadı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.