BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 1 dak.

Iron Man gerçeğe dönüşüyor

Iron Man gerçeğe dönüşüyor

Çinli bilim insanları, hareket edebilen ve kontrol edilebilir robot süiti geliştiriyor. Proje tamamlanırsa, Hollywood yapımı bilim kurgu filminin Iron Man karakteri, gerçeğe dönüşecek.

Yayın Tarihi: 27/08/15 08:51
okuma süresi: 1 dak.
Iron Man gerçeğe dönüşüyor
A- A A+

Çin yapımı eksoskeleton (giyilebilir robot süiti), her ne kadar Iron Man filmindeki gibi göz alıcı kırmızı renkte olmasa da, insan gücü ve kapasitesinde devrim yaratacak nitelikte. Çinlilerin tasarladığı eksoskeleton, daha çok elektrik kabloları ve sensörlerle kaplı bir gövde iskeletine benziyor. Giyildiğinde, üzerindeki sensörler sayesinde kas sinyallerini fark edip, doğru hareketlerle tepki verebiliyor.

İnsan beyni tarafından kontrol edilebilen giyilebilir robot süitleri, çeşitli alanlarda kullanılabilecek. Askerlerin savaş kapasitesinin artırılması, yangınla mücadele ve deprem sonrası arama-kurtarma çalışmaları gibi alanlarda eksoskeletonların kullanışlı olabileceği belirtiliyor.

Kaynak
http://tr.sputniknews.com/bilim/20150825/1017334338.html#ixzz3juL8S6hl

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.