BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Elektronik eşyalarımızı katlayıp, rulo yapıp çantamızda taşıyabileceğiz

Elektronik eşyalarımızı katlayıp, rulo yapıp çantamızda taşıyabileceğiz

Esnek ekranları yeni bir boyuta taşıyan, aşırı hafif, buna rağmen sağlam ekranlar geliyor. LG yeni ürünü olan esnek TV panelini yakın zamanda Kore'de tanıttı. 18 inç (yaklaşık 46 cm) genişliğindeki ekran, 1 milyon megapiksellik yüksek çözünürlüğe sahip. Ekran OLED (organik ışık yayan diyot) teknoloji ile yapıldı. Bu sayede ekran standart LCD ekranlardan daha hafif, daha ince ve çok daha esnek.

Yayın Tarihi: 01/09/15 11:58
okuma süresi: 2 dak.
Elektronik eşyalarımızı katlayıp, rulo yapıp çantamızda taşıyabileceğiz
A- A A+

OLED teknolojide paneller, elektrik verildiğinde ışık veren organik malzemelerden yapılıyor. Dolayısıyla bu ekranlara arkadan ışık gelmesi gerekmiyor. Bu da LCD ekranlardan çok daha ince ekranlar manasına geliyor. Ayrıca OLED teknolojisi parlak renkler, harika kontrast ve geniş-görüntü açısı sağlıyor. OLED teknolojinin ardında yatan isim olarak bilinen, Rochester Üniversitesinden Prof. Ching W. Tang, OLED ekranların yaygınlaşmasının 5 – 10 yılı bulacağını söylüyor.

Geçen hafta Kore'de yapılan etkinlikte tanıtılan, yüksek çözünürlüğe sahip ekran, 55 inç (139 cm) genişliğinde 0,97 mm kalınlığında ve sadece 1,9 kg ağırlığında. Yüzeylere mıknatıslarla tutturulabilen bu "Duvar kağıdı ekran" kavisli duvarlara yerleştirmek için de ideal. Ekran, hasar meydana gelmeden 3 cm çapında rulo haline getirilebiliyor. Kağıt kalınlığındaki içe ve dışa bükülebilen televizyon ekranı, büyük mıknatıslar yardımı ile kavisli yüzeylere rahatlıkla tutturulabiliyor. Dolayısıyla montajı ve odadan odaya taşıması çok kolay. LG, OLED teknolojinin geleceğin gösterme teknolojisi olabileceğine inanıyor. Buna rağmen günümüzde OLED teknoloji fiyatları oldukça yüksek. LG, 65 inç ultra yüksek çözünürlüğe sahip OLED TV ekranını 12 milyon won (11,350 dolar) fiyatla Güney Kore piyasasına sürdü.

Teknoloji her geçen gün daha küçülüyor, inceliyor ve hafifliyor. Kıvrılabilen televizyonlar, tabletler, akıllı telefonlar, çok daha rahat taşınabilecekler ve hasar görme olasılıkları çok daha az. Apple ve Samsung'da bu teknolojiyi geliştirmekte, ancak henüz ikisi de piyasaya tamamen esnek bir teknoloji sürmedi. Anlaşılan yakında, elektronik eşyalarımızı katlayıp, rulo yapıp çantamızda taşıyacağız ve cihazların yerlerini de her an rahatlıkla değiştirebileceğiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.