BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 1 dak.

Photoshoplu kare ödül alınca sosyal medya yıkıldı!

Photoshoplu kare ödül alınca sosyal medya yıkıldı!

Herkes hata yapabilir. Ama dünyaca ünlü fotoğraf makinesi markası, üzerinde oynanmış fotoğrafı orijinal sanıp bir de ona ödül vermeye kalkarsa sosyal medyanın diline düşmesi kaçınılmaz olur.

Yayın Tarihi: 01/02/16 10:59
okuma süresi: 1 dak.
Photoshoplu kare ödül alınca sosyal medya yıkıldı!
A- A A+

Her şey Nikon'un, 10 milyon kullanıcının takip ettiği Facebook sayfasından Chay Yu Wei'nin "havada yakaladığı uçak" fotoğrafına ödül verdiğini açıklamasıyla başladı. Zira fotoğrafın orijinalinde havada bir uçak yoktu. Dahası uçak, Photoshop'la o kadar kötü yerleştirilmişti ki ekranda büyütüp bakıldığında sahte olduğu rahatlıkla görülebiliyordu.

Ancak hikâye bu kadar da değil. Gelişmenin üzerine bir Insragram kullanıcısı fotoğrafın sahibine hitaben, "Uçağın oradan geçmesi için ne kadar bekledin" diye sordu. Chay Yu Wei'nin buna yanıtı ise şöyle oldu: "Çok uzun süre değil! Şanslıydım! Teşekkür ederim!"

Bunun üzerine internette büyük bir gürültü koptu.

Birbiri ardına fotoğrafla alay edilen görseller paylaşıldı.

Sonrasında Nikon bir açıklama yayınlayarak yapılan hatadan ötürü özür diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.