BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 3 dak.

Facebook karını yüzde 195 artırdı

Facebook karını yüzde 195 artırdı

Sosyal medyanın en büyük iki oyuncusundan Facebook yılın ilk çeyreğinde kârını geçen yıla oranla yüzde 195 artırdı ve takipçi sayısını da 1 milyar 650 milyona çıkardı. Twitter ise 2016'nın ilk çeyreğinde 79 milyon zarar etti.

Yayın Tarihi: 28/04/16 08:26
okuma süresi: 3 dak.
Facebook karını yüzde 195 artırdı
A- A A+
Yılın ilk çeyreğindeki kârını geçen yıla kıyasla yüzde 195 oranında artıran Facebook, farklı şirketleri satın alma politikasını sürdüreceğini duyurdu.

Şirket aynı dönemde aktif kullanıcı sayısını da yüzde 15 artırdı. Böylece toplam aktif kullanıcı sayısı 1.65 milyara ulaştı.

Geçen yılın ilk çeyreğinde 3.5 milyar dolar gelir elde eden Facebook, bu yıl aynı dönemde 5.2 milyar dolar gelire ulaştı.

Geçen yıl bu dönemde 512 milyon dolar kâr elde eden şirket bu yılın aynı dönemdeyse 1.5 milyar dolarlık kâr elde etti.

Şirketin gelirlerinin büyük bölümü Reklamdan geliyor. Bu dönemde cep telefonu reklam gelirleri, Facebook'un toplam reklam gelirlerinin yüzde 82'sini oluşturdu.

Facebook, farklı şirketleri satın alma politikasını sürdüreceğini açıkladı.

Facebook bazı şirketleri satın alıp yatırım yapmıştı. Instagram, 2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınmıştı.

Bu arada Facebook'tan yapılan açıklamada Mark Zuckerberg'in hisselerini satacağı ancak şirket üzerindeki kontrolünü yitirmeyeceği yeni bir yapılanmaya gidileceği de belirtildi.

TWİTTER YİNE ZARARDA

Twitter ise, 2016'nın ilk çeyreğinde 79 milyon dolar zarar etti. Twitter'ın ilk çeyrek sonuçlarını açıklamasının ardından borsadaki hisselerinin değeri yüzde 13 düştü.

Twitter, 2016'nın birinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin geliri, analistlerin 678 milyon dolar beklentisinin gerisinde, 595 milyar dolarda kaldı. 79 milyon dolar zarar eden Twitter'ın ilk çeyrek sonuçlarını açıklamasının ardından borsadaki hisselerinin değeri de yüzde 13 geriledi.

Dünyadaki toplam kullanıcı sayısı yüzde 3 artarak 310 milyona ulaşan Twitter'ın ABD'deki aktif üye sayısı ise 65 milyonda kalarak bu çeyrekte de artmadı. Şirket ayrıca kullanıcılarının yüzde 80'inin platforma mobil cihazlardan bağlandığını duyurdu.

Şirket, 2014'ün son çeyreğinde 361,3 milyon dolar, 2015'in son çeyreğindeyse 710 milyon dolar gelir elde etmişti.

Kaynak: Milliyet

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.