BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ'lü öğrenciler Parmak İzine Dayalı Yoklama Sistemi geliştirdi

DAÜ'lü öğrenciler Parmak İzine Dayalı Yoklama Sistemi geliştirdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Esma Şenses ve Mahmut Sevince bitirme projeleri kapsamında "Parmak İzine Dayalı Yoklama Sistemi" projesini hazırlayarak en iyi proje sertifikalarından birini almaya hak kazandı.

Yayın Tarihi: 01/07/16 13:52
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ'lü öğrenciler Parmak İzine Dayalı Yoklama Sistemi geliştirdi
A- A A+
DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ABD'nin ABET (Accreditation Board for Engineering and Technology) kuruluşu tarafından akredite edilmiş olan DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Programı öğrencileri, mezun olabilmek için son yıl iki döneme yayılmış olan bitirme projelerini tamamlamak ile sorumlu olup, aynı zamanda projelerini ABET kriterlerine göre hazırlıyor.

Bu çerçevede 2015 - 2016 Akademik Yıl'ında yürütülen projeler arasında Esma Şenses ve Mahmut Sevince'den oluşan öğrenci proje grubu, geçtiğimiz hafta yaptıkları sunuşta geliştirdikleri "Parmak İzine Dayalı Yoklama Sistemi"ni tanıtarak en iyi proje sertifikalarından birini alma hakkını kazandılar.

Öğrenciler mezuniyet projelerini daha sonra danışmanları Yrd. Doç. Dr. Adnan Acan ve Bölüm Başkanları Prof. Dr. Işık Aybay ile birlikte Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ünveren'e tanıttılar.

Geliştirilen 'Parmak İzine Dayalı Yoklama Sistemi' prototipi hem mobil telefonlar hem de sabit ve dizüstü bilgisayarlar üzerinde çalışabilme özelliklerine sahip. Bu sistemle sınıflarda ve işyerlerinde yoklama almak, öğrencileri/çalışanları gün boyu takip etmek otomatik olarak yapılabilir ve kayıtlar gerek sabit bilgisayarlar üzerinden gerekse mobil telefonlar veya sistemler üzerinden takip edilebilir.

Tasarımı yapılan sistem kolay taşınabilir ve kolay kullanılabilir olması bakımından yoklama alma, sınıf takibi, öğrenci takibi ve kayıt tutma/izleme işlemlerini çok kolay hale getirmekte.

Geliştirilen sistemin KKTC'de yaygın kullanımı amacıyla, önümüzdeki dönemlerde DAÜ aracılığıyla ilgili kurumlara gerekli başvuruların yapılması da planlanıyor.

Grup lideri Esma Şenses fikrin doğuşu, teknik hazırlıkların tamamlanması ve projenin hayata geçirilme süresinin bir yıl olduğunu kaydederek, bu projenin kendileri için profesyonel bir iş olanağına dönüştüğünü kaydetti.

Şenses, ürünün portatif, düşük maliyete sahip oluşu ve yerli ürün olma özelliğini taşıyacak olmasının projeyi piyasadaki benzerlerinden ayıran özellikleri olduğunu belirtti.

Projelerinin görselliğini artırdıktan sonra piyasaya sunacaklarını kaydeden Mahmut Sevince ise, mezun olduktan sonra iş hayatında nasıl yön vereceklerini kararlaştırmaktan ötürü mutlu olduklarını bildirdi.

DAÜ'lü olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten öğrenciler, çok kaliteli bir eğitim aldıklarını ve ailelerinden uzak olmalarına rağmen kendilerini hiçbir zaman yalnız hissetmediklerini de vurguladılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.