BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Üç yıldızlı gezegen keşfedildi

Üç yıldızlı gezegen keşfedildi

Dünya'dan 340 ışık yılı uzakta, gündüzleri üç yıldızın aydınlattığı bir gezegen keşfedildi.

Yayın Tarihi: 08/07/16 12:58
okuma süresi: 2 dak.
Üç yıldızlı gezegen keşfedildi
A- A A+
Dünya'dan 340 ışık yılı uzakta, gündüzleri üç yıldızın aydınlattığı bir gezegen keşfedildi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Dünya'dan 340 ışık yılı uzaklığında, gündüzleri üç yıldızla aydınlanan genç bir gezegen keşfetti. Kütlesi Jüpiter'den 4 kat büyük olan gezegende bazı mevsimlerde eş zamanlı olarak üç gün batımı ve üç gün doğumu gözlemleniyor.

Centaurus takımyıldızında yer alan ve yaklaşık 16 milyon yaşındaki gezegene HD 131399AB adı verildi.

Gezegenin yüzeyinin 580 santigrat derece sıcaklığında olduğu tahmin ediliyor. Gezegende bir yıl, Dünya'nın 550 yılına tekabül ediyor. Üç 'Güneş'i olması nedeniyle, yörüngede 140 yıl boyunca hiç gece olmuyor. Gezegen, sistemin merkezindeki en büyük yıldızın etrafında dönüyor fakat diğer iki yıldızın etkisinden de çıkmıyor.

Şili'nin kuzeyindeki Avrupa Güney Gözlemevi'nin SPHERE isimli devasa teleskobuyla çalışan Arizona Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretim Üyesi ve NASA baş araştırmacılarından Dr. Daniel Apai ile Arizona Üniversitesi doktora öğrencisi Kevin Wagner, yaptıkları keşfi bilim dergisinde yayınladı.

NASA, yakın zamanda Jüpiter'i araştırmak amacıyla tasarladığı Juno uzay aracını gezegenin yörüngesine oturtmuştu. 1 milyar 100 milyon dolara mal olan ve 2011'de fırlatılan Juno, Jüpiter'in atmosferini ve iç yapısını inceliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.