BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 3 dak.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'den yeni girişim

Kuzey Kıbrıs Turkcell'den yeni girişim

Kuzey Kıbrıs Turkcell, ev hanımlarına yarı zamanlı çalışma fırsatı sunan yeni istihdam programı ile kadınların günde 4 saat zaman ayırarak, aile bütçesine katkı sağlanmasını hedefliyor.

Yayın Tarihi: 13/07/16 17:30
okuma süresi: 3 dak.
Kuzey Kıbrıs Turkcell'den yeni girişim
A- A A+
Kuzey Kıbrıs Turkcell'den yapılan açıklamaya göre Kuzey Kıbrıs Turkcell, toplumsal cinsiyet eşitliği bilincinin yükseltilmesi ve kadınların çalışma yaşamına aktif katılımı için önemli bir girişim başlattı.

"Ev hanımlarına yarı zamanlı çalışma fırsatı" sunan Kuzey Kıbrıs Turkcell, bu yeni programı ile günde 4 saat zaman ayırarak, aile bütçesine katkı sağlanmasını hedefliyor.

Yeni uygulamayla, Çağrı Merkezi'nde takım üyesi olarak görev alacak olan ev hanımları, eğitim döneminin ardından hizmet vermeye başlayacak.

Programda çalışma saatlerinin 08:00 ile 22:00 periyodu içerisinde olacağı belirtildi.

ADADA İLK

Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Burcu Topal, kurum olarak çalışan dengesinde nüfusa paralel cinsiyet eşitliğine büyük özen gösterdiklerini belirterek, "Bu uygulamamız kadınlarımızın iş yaşamına daha aktif katılımı için pozitif bir ayrımcılık olarak değerlendirilebilir. Adada ilk kez yapılacak uygulama ile kadınlarımız günde dört saat zaman ayırarak aile bütçelerine katkı sağlayacaktır" dedi.

EĞİTİM SÜRECİ VE ÇAĞRI MERKEZİ

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in yeni uygulaması ile Çağrı Merkezi'nde takım üyesi olarak görev alacak olan ev kadınları, eğitim döneminin ardından hizmet vermeye başlayacak.

Ev kadınlarına yönelik program için başvurular www.kariyer.net üzerinden yapılabilecek.

Daha önce yeni annelere sağladığı esnek çalışma fırsatı ile ülkemizdeki diğer kurumlara örnek olan Kuzey Kıbrıs Turkcell şimdi de ev hanımlarına çalışma fırsatı sunuyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Burcu Topal, bu girişimin pek çok farklı kuruma örnek olmasını arzuladıklarını ifade etti.

"Hem aile sorumluluğu hem de farklı sebepler nedeniyle iş hayatından uzak kalan kadınlarımıza yeni bir fırsat penceresi açmak istedik" diyen Burcu Topal, projeyi aynı zamanda bir sosyal sorumluluk olarak değerlendirdiklerini de sözlerine ekledi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, yakın geçmişte yeni doğum yapmış anneler için İş Yasası'ndaki haklara ek olarak "Esnek Çalışma Modeli"ni de yaşama geçirmişti.

Buna göre, doğum iznini tamamlayarak işe dönüş yapan yeni anneler, bebekleri 16'ncı aya gelene kadar resmi tatiller hariç hafta içi saat 10:00-15:00 arası ofiste bulunmak koşulu ile evden çalışarak günde 8 saatini dolduracak şekilde esnek çalışma uygulamasından faydalanıyor.

Ayrıca, İş Yasası'nda 9 ay boyunca günde 2 saat olarak belirtilen emzirme iznini de toplu olarak kullanma şansı bulan yeni anneler, bebekleri ile daha çok vakit geçirebiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.