BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 3 dak.

Gamescom'da partner ülke Türkiye

Gamescom'da partner ülke Türkiye

Dünyanın en büyük interaktif oyun ve eğlence fuarlarından Gamescom 17 Ağustos'ta kapılarını ziyaretçilere açmaya hazırlanıyor. Fuarın bu yılki partner ülkesi Türkiye.

Yayın Tarihi: 15/08/16 08:12
okuma süresi: 3 dak.
Gamescom'da partner ülke Türkiye
A- A A+
Bilgisayar ve video oyunları alanında en yeni ürünlerin ve trendlerin sergileneceği Köln'de düzenlenen Gamescom bu sefer sanal gerçeklik teknolojilerinin oyun dünyasına yansıması öne çıkacak. Köln'de ilk kez 2009 yılında düzenlenen fuara bu yıl 850 şirket katılacak.

EN BÜYÜK ÜLKE STANDI TÜRKİYE'NİN

Yaklaşık 500 bin ziyaretçinin gelmesi beklenen fuarın bu yılki partner ülkesi Türkiye. Fuarın katılımcılarından ve video oyunları konusunda 360 derece hizmet veren İstanbul merkezli iletişim ajansı SETI PR'ın medya ve halkla ilişkiler sorumlusu Ayda Tangüner Gamescom'un partner ülkesi olarak bu yıl Türkiye'nin nasıl seçildiğini şöyle anlatıyor:

"Gamescom partner ülke programı her yıl bir ülkenin oyun sektörüne odaklanmak ve bu ülkenin oyun sektörünün bulunduğu noktayı uluslararası bir platformda sergileyerek uluslararası oyun sektörü ile yakınlaşmasını sağlamak üzerine kurulu. Gamescom'un partner ülkeliği gibi önemli bir sorumluluğu üstlenmek ülkemiz oyun sektörünün bugüne kadar gösterdiği en büyük atılımlardan biri. ODTÜ TEKNOKENT ve Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği'nin (TOGED) Gamescom fuarını düzenleyen Koelnmesse GmbH ile yakın ilişkileri ve uzun süren görüşmeleri sonunda bu yıl, ülkemizin Gamescom ülke partneri olması için el sıkışıldı. Partner ülke duyurusu ise Kristal Piksel 2015 Video Oyun Ödülleri'nde duyuruldu."

Tangüner, alanında Avrupa'nın en büyüğü olan fuarda Türkiye'nin göz alıcı bir şekilde temsil edileceğini kaydediyor:

"Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği'nin de destek olmasıyla birlikte 500 metrekareden fazla bir alana yayılan görkemli bir stant hazırlığına girişildi. Bu yıl Türkiye'nin önde gelen stüdyolarının yanında pek çok bağımsız stüdyo da Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği ve Ankara Kalkınma Ajansı gibi kamu ve sivil toplum kuruluşlarınca sağlanan desteklerden faydalanarak Gamescom 2016'ya ilk kez katılma fırsatı buluyorlar."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.