BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Kayıt yaptırmayanların sim kartları çalışmayacak!

Kayıt yaptırmayanların sim kartları çalışmayacak!

<p>Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu'nun (BTHK) kaçak, kayıp, çalıntı veya değiştirilmiş elektronik kimlik bilgisine (IMEI) sahip cihazların elektronik haberleşme şebekeleri ile bağlantısının kesilmesi amacıyla 18 Nisan'da devreye aldığı Mobil Cihaz Kayıt Sistemi (MCKS) 5 aylık geçiş süreci 19 Eylül'de tamamlanacak.</p>

Yayın Tarihi: 17/08/16 15:05
okuma süresi: 2 dak.
Kayıt yaptırmayanların sim kartları çalışmayacak!
A- A A+

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu'nun (BTHK) kaçak, kayıp, çalıntı veya değiştirilmiş elektronik kimlik bilgisine (IMEI) sahip cihazların elektronik haberleşme şebekeleri ile bağlantısının kesilmesi amacıyla 18 Nisan'da devreye aldığı Mobil Cihaz Kayıt Sistemi (MCKS) 5 aylık geçiş süreci 19 Eylül'de tamamlanacak.

BTHK'dan yapılan açıklamaya göre kullanımda olan fakat MCKS sistemine kaydı yapılmayan cihazlara bilgi mesajı gönderildi.

Bu mesajı alan aboneler, cihazlarını 19 Eylül 2016'ya kadar ücretsiz, sonrasında ise ücrete tabi olarak, kimlik kartı/pasaport ve cihaz ile birlikte operatörlere ait Abone Kayıt Merkezleri'nden (AKM) kayıt yaptırabilecek.

KAYIT YAPTIRMAYANLARIN SİM KARTLARI ÇALIŞMAYACAK

Bilgi mesajını alan abonelerin cihazlarını 90 gün içerisinde AKM'lerde kayıt yaptırmaması durumunda cihazın KKTC sim kartları ile çalışması durdurulacak ve kayıt işlemi gerçekleşmeden kullanıma açılmayacak.

Bu kapsamda, uzun süredir kullanılmayan cihazların kayıt işlemleriyle ilgili bilgi Abone Kayıt Merkezlerinden ya da http://www.bthkmcks.org/imei-sorgulama/ adresinden sorgulanabiliyor.

Abone Kayıt Merkezleri adres ve iletişim detayları için http://www.bthkmcks.org/ adresinin ziyaret edilebileceği, konu ile ilgili sorular için Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu çağrı merkezine 444 2845 numaralı telefondan ulaşılabileceği kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.