BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 4 dak.

"Alo"nun da akıllı cihazların da müptelasıyız

"Alo"nun da akıllı cihazların da müptelasıyız

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) "2016-2'nci çeyrek üç aylık Veri Raporu"na göre ülkemizde ön ödemeli veya faturalı mobil abone oranları AB ortalamasının üzerinde hatta 55 Milyon nüfuslu İngiltere ile eş değer bir seviyede…

Yayın Tarihi: 28/10/16 07:47
okuma süresi: 4 dak.
"Alo"nun da akıllı cihazların da müptelasıyız
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan Mehmet

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) "2016-2'nci çeyrek üç aylık Veri Raporu"na göre ülkemizde ön ödemeli veya faturalı mobil abone oranları AB ortalamasının üzerinde hatta 55 Milyon nüfuslu İngiltere ile eş değer bir seviyede…

Öte yandan 2013'te 115 Bin akıllı telefon ve tablet kullanıcısı bulunurken 3 yılda bu rakamın yüzde 154'lük artışla 291 Bini aşıyor…

Mobilde aylık konuşma süresi Avrupa'da ortalama 202 dakika iken ülkemizde bu rakam 225 dakika ile Avrupa ortalaması üzerinde… Sabit telefonlardaki ortalama aylık kullanım süresinin ise mobille eşdeğer bir seviyede, 251 dakika olması ise dikkat çekiyor.

Dünya genelinde gittikçe artan akıllı telefon kullanım deneyimi, 2016 yılında geçen yıla oranla çok daha büyük satış oranlarına neden olduğu ifade ediliyor.

Akıllı telefon piyasası da giderek büyüyor. Geçtiğimiz yıllara oranla artan mobil internet kullanımı ile paralellik gösteren akıllı telefon satışları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

Gelişen mobil teknoloji, bağlantı hızları, akıllı telefon üreticilerin geliştirdiği yenilikler ile kullanıcıyı cezbeden tasarımlar satışların artmasına neden oluyor.Bir çok dünya ülkesinde hızla gelişen akıllı telefon piyasasının önümüzdeki yıl da büyümeye devam edeceği öngörülüyor.

StrategyAnalytics verilerine geçtiğimi yıl 2015 yılının dördüncü çeyreğindeki yavaş büyümeye rağmen akıllı telefon satışları global bazda %12 büyüyerek 1.4 Milyar'a ulaştı.

2015 yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki döneme göre büyüme sadece %6 olarak gerçekleşti.

Araştırma şirketi bu rakamlara rağmen Çin gibi büyük pazarlarda insanların zaten bir akıllı telefonları olmasından dolayı endüstri için bu büyüme rakamlarının en yavaş olduğu dönem olarak görüyor.,

ÜLKEMİZDE ÖN ÖDEMELİ\FATURALI MOBİL ABONE ORANLARI AB ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Öte yandan ülkemizde Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) "2016-2'nci çeyrek üç aylık Veri Raporu"na göre ülkemizde ön ödemeli veya faturalı mobil abone oranları AB ortalamasının üzerinde hatta 55 Milyon nüfuslu İngiltere ile eş değer bir seviyede…

2013'te 115 Bin akıllı telefon ve tablet kullanıcısı bulunurken 3 yılda bu rakamın yüzde 154'lük artışla 291 Bini aşıyor.

MOBİLDE AYLIK KONUŞMA SÜRESİ 225 DAKİKA

Mobilde aylık konuşma süresi Avrupa'da ortalama 202 dakika iken ülkemizde bu rakam 225 dakika ile Avrupa ortalaması üzerinde… Sabit telefonlardaki ortalama aylık kullanım süresinin ise mobille eşdeğer bir seviyede, 251 dakika olması ise dikkat çekiyor. Raporda Türkiye ve İngiltere dışında kalan en fazla mobil trafiğin olduğu ülkelere bakıldığında Nijerya yönüne gönderilen ve alınan trafiğin ülkemizde bulunan öğrencilerden; Pakistan ve Türkmenistan yönüne giden trafiğin ise yabancı iş gücünden kaynaklandığı belirtiliyor.

ABONE BAŞINA ORTALAMA GELİR 8.09 EURO

Ülkemizde "Abone Başına Ortalama Gelir" ise 8.09 Euro ile Türkiye'nin üzerinde… Raporda son dört yıl içinde Elektronik Haberleşme sektöründeki 72 Milyon TL'lik büyüme dikkat çekiyor.Raporda ülkemizde 638 Bin 692 aktif mobil abone olduğu da belirtiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.