BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Kredi kartı bilgilerinizin çalınması sadece 6 saniye sürüyor!

Kredi kartı bilgilerinizin çalınması sadece 6 saniye sürüyor!

Hackerlar tarafından kredi kartı bilgilerinin ele geçirilmesi sadece 6 saniye sürüyor.

Yayın Tarihi: 09/12/16 16:01
okuma süresi: 2 dak.
Kredi kartı bilgilerinizin çalınması sadece 6 saniye sürüyor!
A- A A+

Hackerlar tarafından kredi kartı bilgilerinin ele geçirilmesi sadece 6 saniye sürüyor. Bu ilginç haber ve videonun detayları kredi kartı güvenliğini sorgulatacak! İnternet ve kredi kartı kelimeleri bir araya geldiği zaman akıllara her zaman "güvenlik" kelimesi de gelir. Peki, size kredi kartı bilgilerinizin sadece 6 saniye içerisinde ele geçirilebileceğini söylersek ne düşünürsünüz?

Newcastle Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre Visa kredi kartlarının bazı detaylarını ele geçirmek, sanal korsanların sadece 6 saniyesini alıyor. E-ticaret sitelerindeki güvenlik açıklarından faydalanan bazı programlar, sanal korsanların ihtiyaç duyduğu son kullanma tarihi, 3 haneli güvenlik kodu gibi bilgileri saniyeler içerisinde ele geçirebiliyor.

Araştırma özellikle Visa kredi kartlarını işaret ediyor. Ancak başka kartlarda da farklı güvenlik açıkları olabilir. Örneğin Visa kartlarda kullanılan programlar MasterCard sahiplerini de ilgilendiriyor. Ancak bu sanal korsanların biraz daha zamanını alıyor.

Uzmanlar, internet üzerinden yapılan alışverişlerde sanal kart kullanımını öneriyor. Bu sayede alışveriş yapılan sitede bir güvenlik açığı bulunsa bile kullanıcı açısından riskler ortadan kaldırılmış oluyor. Apple Pay ve Android Pay gibi kartsız alışveriş yöntemleri de güvenliği bir seviye daha artırıyor. Ancak bu servisleri kullanan internet siteleri henüz yaygın değil.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.