BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 4 dak.

5'inci Türkiye İnovasyon Haftası'nda gündem Kuzey Kıbrıs

5'inci Türkiye İnovasyon Haftası'nda gündem Kuzey Kıbrıs

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, İstanbul'daki İnovasyon Haftası'nda yaptığı sunumda, dünyada ilk kez tüm iletişim çözümlerini internet üzerine taşıyan Turkcell'in dijital markası lifecell'i anlattı.

Yayın Tarihi: 19/12/16 15:31
okuma süresi: 4 dak.
5'inci Türkiye İnovasyon Haftası'nda gündem Kuzey Kıbrıs
A- A A+
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, İstanbul'daki İnovasyon Haftası'nda yaptığı sunumda, dünyada ilk kez tüm iletişim çözümlerini internet üzerine taşıyan Turkcell'in dijital markası Lifecell'i anlattı.

5'inci Türkiye İnovasyon Haftası'na Turkcell Grup'ta, KKTC'de ve dünyada ilk kez sadece internet üzerinden iletişim çözümleri sunan, Kuzey Kıbrıs Turkcell'in yeni dijital markası Lifecell damgasını vurdu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, Türkiye İnovasyon Haftası'nda 'Turkcell Digital Zone' kapsamında yaptığı sunumunda, dünyada ilk kez tüm iletişim çözümlerini internet üzerine taşıyan Turkcell'in dijital markası Lifecell'i anlattı, bu önemli projenin dünyadaki diğer telekomünikasyon şirketlerine örnek oluşturduğunu söyledi.
Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Grup Başkanı Ayşem Ertopuz da, 2018 yılına kadar dünyada 100 milyon müşteriye hizmet vermeyi hedeflediklerini belirtti.

10 FARKLI ÜLKEDEN PROFESYONELLER

Türkiye İhracatçıları Meclisi'nin (TİM) düzenlediği 5'inci Türkiye İnovasyon Haftası 8, 9, 10 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi açılış konuşmasında, "Dünya işsiz ekonomiye hazırlanıyor. Artık tek iş marka ve inovasyona liderlik etmektir" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde yer alan etkinlikte ekonomiden bilime, spordan sinemaya birçok konu ele alındı; etkinlik, üç gün boyunca 10 farklı ülkeden fark yaratan profesyonelleri, sanayicileri, akademisyenleri ve öğrencileri buluşturdu.

GÖZLER LİFECELL SUNUMUNDA

Turkcell'in vizyonunu, inovasyona yönelik gerçekleştirdiği faaliyetleri ve gelecek planlarını Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Grup Başkanı Ayşem Ertopuz anlattı. "Turkcell bir teknoloji şirketi olarak inovasyonu her zaman odağında tutuyor" diyen Ertopuz, 2018 yılına kadar dünyada toplam 100 milyon müşteriye hizmet veren bir şirket haline gelmeyi hedeflediklerini belirtti. Ertopuz, 2020 yılında ise dünyada 5G teknolojilerini hem geliştiren hem de kullanmaya başlayan şirketlerden biri olmayı amaçladıklarını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı ise 5'inci Türkiye İnovasyon Haftası'nda Lifecell sunumu ile öne çıktı.

Yazıcı, tüm iletişim ihtiyaçlarını internet üzerinden karşılayan Lifecell ile yeni bir çığır açtıklarını belirterek, "Lifecell aynı zamanda adayı birleştirmiş, iletişimin önündeki engelleri kaldırarak, adanın Güney kesiminde de internet üzerinden BiP'le hem sabit hat hem de tüm operatörler yönüne arama imkanı sunmasıyla kesintisiz iletişimi sağlamıştır" dedi.

"Dünyada ilk kez bir operatörün bütün hizmetlerini tamamıyla internet ve dijital platformdan verdiği bir çözüm ortaya koyduk" diyen İsmet Yazıcı, "Lifecell, teknoloji ürünlerini tek çatı altında topluyor ve internet üzerinden hem iletişim hem de eğlence ve bilgilenme adına ihtiyaç duyulan tüm hizmetlere yanıt veriyor. Dünyada ilk ve tek operatör olarak bunu başardık" şeklinde konuştu.

Yazıcı, yoğun ilgi gören sunumunda, Lifecell'in tüm özellikleri ve uygulamanın geri dönüşleri hakkında detaylı bilgi verdi.

İnovasyon Haftası'na konuşmacı olarak katılan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da 'mobil iletişimde bir devrim' olarak nitelendirdiği Lifecell'i, 2017'de Türkiye'de başlatmayı hedeflediklerini açıklayarak, "Mobil haberleşme ve dijital değişim sürecinde çığır açacak bir yenilikten söz ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.