BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 4 dak.

Güney Kıbrıs "NASA" yarışmasına hazırlanıyor

Güney Kıbrıs "NASA" yarışmasına hazırlanıyor

NASA`nın birinci ve ikinci ödüllerini kazanan Kıbrıs ekipleri, bu sefer beşinci kez çeşitli bilimsel geçmişleri olan insanları ve bilimsel konularla mühendislik konuları bir araya getiren NASA SpaceApps Challenge 2017`ye katılıyor.

Yayın Tarihi: 26/04/17 14:25
okuma süresi: 4 dak.
Güney Kıbrıs "NASA" yarışmasına hazırlanıyor
A- A A+
NASA`nın birinci ve ikinci ödüllerini kazanan Kıbrıs ekipleri, bu sefer beşinci kez çeşitli bilimsel geçmişleri olan insanları ve bilimsel konularla mühendislik konuları bir araya getiren NASA SpaceApps Challenge 2017`ye katılıyor.

NASA Space Apps Challenge, yenilik ve uzay konulu görüşlerin gelişimi için büyük bir etkinlik olarak niteleniyor.

Space Apps, kodlayıcılar, bilim adamları, tasarımcılar, öykücüler, teknologlar ve uzaylar ilgilenen herkesin bir araya gelip dünya ve uzayda olanların tartışıldığı uluslararası bir etkinlik oluyor.

Bu etkinlik dünyada birçok şehirde yapılıyor. Kıbrıs`ta da bu etkinlik, 29-30 Nisan tarihlerinde kıyı şehri Limasol`da, Kıbrıs Teknoloji Üniversitesi`nde (CUT) yer alacak.

Dünyada oldukça ünlü olan NASA yarışması, araştırmacılara, 2030`larda Mars`a ilk insanları göndermeyi ve kızıl gezegende kalıcı bir koloni kurmayı planlayan NASA`nın gerçek misyonuna dahil olmada büyük fırsat sağlıyor.

Space Apps yarışmalarında yapılan başvurular, gezegenlere ait, asteroidlerden kaynakların araştırmalarını, çevresel korumayı, hava fenomeni uyarılarını, sismik faaliyetlerin ve volkanik faaliyetlerin izlenmesini kapsıyor.

İki günlük yarışma dünyada 130`dan fazla şehirde yer alacak. Kıbrıs yarışmasını Kıbrıs Uzay Araştırma Kuruluşu CSEO ve CUT öğrencileri düzenledi.

Yarışmayı kazanan ekipler Kıbrıs`ı Uluslararası Space Apps Challenge`de temsil edecekler.

2015`te Kıbrıs ekibi ArachnoBeeA dünyanın ilk Zero G drone (pilotsuz hava aracı) projesiyle ilk uluslararası NASA en İyi Görev Anlayışı ödülünü almış, ArachnoBeeA NASA değerlendirme komitesi tarafından 135 ülkeden 930`dan katılımcı arasında `En İyi Görev Kavramı` kategorisinde küresel kazanan olmuştu.

NASA KIBRIS EKİBİNİN İLK ÖDÜLÜNÜ AÇIKLARKEN

`Limasol, Kıbrıs`tan ArachnobeeA`nın, küçük kargo ulaşımı için kepçesi, yakalama kapasitesi olan, yere yaklaşabilen ve uzaklaşabilen bir örümcek-arı hava aracı tasarladığını söylemişti.

ESA astronotu Paolo Nespoli, ArachnoBeeA`nin projesini, `yenilikçi ve akıllı bir fikir` olduğunu ve bir gün uzaya gönderilirse ISS astronotları için büyük faydası olabileceğini belirtti.

Kıbrıs Ulaştırma, İletişimi ve Kamu Düzeni Bakanı Marios Demetriades, Kıbrıslı ArachnobeeA ekibinin uluslararası bir NASA ödülü kazanmasının, Kıbrıs`ın uzay haritasındaki yerini teyit ettiğini kaydetti.

2013 Limasol Space Apps ödülünün, NASA Uluslararası Space Apps Challeng Halkın Seçimi ikinci Ödülü`nü Kıbrıslı MarsSense`in projesi kazandı. MarsSense 2014`te, NASA tarafından düzenlenen en büyük uzay konferansı Space Ops`a davet edildi. Konferansta Kıbrıs ekibi çalışmasının sunumunu yaptı.

Kıbrıs Telekomünikasyon İdaresi (Cyta) Yenilik ve Fikir Geliştirme Merkezi, bu yılki Limasol yarışmasının stratejik ortağı, KHA da bu yarışmanın resmi medya sponsoru oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.