BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 3 dak.

Telsim, Cypsec 2017'de "Bilgi Güvenliği ve Eğitimi" konu başlıklarıyla yer aldı

Telsim, Cypsec 2017’de "Bilgi Güvenliği ve Eğitimi" konu başlıklarıyla yer aldı

Bilgi ve Teknolojileri Haberleşme Kurulu (BTHK)'nın desteğiyle düzenlenen 4. CYPSEC Siber Güvenlik Konferansı'nda Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar sunum gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 09/06/17 16:09
okuma süresi: 3 dak.
Telsim, Cypsec 2017’de "Bilgi Güvenliği ve Eğitimi" konu başlıklarıyla yer aldı
A- A A+
Bilgi ve Teknolojileri Haberleşme Kurulu (BTHK)'nın desteğiyle düzenlenen 4. CYPSEC Siber Güvenlik Konferansı'nda Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Telsim'in oluşturduğu bilgi güvenliği kültürü ve sosyal sorumluluk kapsamındaki farkındalık projeleri hakkında bilgiler veren Tanpınar, IES/ISO 27001 Bilgi Güvenli Sertifikası ile sürekli gelişimi sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Dijital ortamda, bilgiyi korumaya çalışmanın öneminden bahseden Tanpınar, Siber Güvenlik ile ilgili bugün her sektörün başına ciddi sıkıntılar açıldığını gözlemlediklerini ve bu konudaki risklere karşı ciddi önlemler aldıklarının altını çizdi. Gelecekte, kuşakların daha net bir çizgiye oturacağını, y ve z kuşaklarının daha dominant ve şirketleri yönetir pozisyonlara geleceğini söyleyen Tanpınar, farkındalık yaratmaya z kuşağından başlanması gerektiğini vurguladı.

"GÜVENLİ İNTERNET SEMİNERLERİYLE BİR KÜLTÜR OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Telsim olarak bilgi güvenliğini konusunu iki başlıkta topladıklarını söyleyen Tanpınar, bunlardan bi tanesinin kısa vadeli diğerinin ise orta ve uzun vadeli olarak çalışmalar yaptıklarını belirtti. Tanpınar sözlerine şöyle devam etti: " Uzun vadeli çalışmalarımızı, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ele alıyoruz. Projemiz kapsamında, çocukların güvenli internet kullanımı konusunda duyarlı hale getirilmesi gerektiğini düşündük. Çünkü bu farkındalığı çocuklarımızdan itibaren başlamazsak, daha sonra ciddi sıkıntılar yaşayacağız demektir. 7 yıl önce bütün ortaokul son sınıf öğrencilerine güvenli internet seminerlerini vermeye başladık. Bu projeyle çok ciddi rakamlara ulaştık. 17500 öğrenciye güvenli internet eğitimi verildi. 7 yıl önce başlanan eğitimde 15 yaşında olan çocuklar şimdiler 22-23 yaşlarındalar. Bu demektir ki bir kaç yıl sonra bu kişiler iş arkadaşlarımız olacaklar. Bizler bu projeyle öğrencilere, hackerlar, truva atı saldırısı, kimlik hırsızlığı, virüsler, solucanlar, casus yazılımlar, şifre güvenliği gibi konularını anlatıyoruz. Öğrenciler de yoğun bir ilgiyle bizleri dinliyor.Bu projeyle birlikte, bir kültür oluşturmaya çalışıyoruz."

"BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK İSO 27001 BİLGİ GÜVENLİĞİ SERTİFİKASINI ALDIK"

Bir GSM şirketi olarak kendi içlerinde de bu farkındalığı yarattıklarını söyleyen Tanpınar, sürekli bilgi güvenliği konusunada kendilerini geliştirdiklerini ifade etti. KKTC'de ilki gerçekleştirdiklerini, İSO 27001 belgesini aldıklarını, bu belgeyle de her yılda bir denetlendiklerini belirten Tanpınar, her yıl bu belgenin yenileniyor olması ve kurulmuş olan Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminde sürekli iyileşiminin sağlanıyor olmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.