BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Rus Chrome kullanıcılarına özel muamele!

Rus Chrome kullanıcılarına özel muamele!

<p class="article-desc">Rusya'da yaşayan ve Chrome'un Android sürümünü kullananlar, artık karşılarında bu ekranı görecekler...</p> <div id="article-info"> </div>

Yayın Tarihi: 09/08/17 14:52
okuma süresi: 2 dak.
Rus Chrome kullanıcılarına özel muamele!
A- A A+
Geçtiğimiz yıl Rus kökenli arama motoru Yandex, Google'la karşı bir tekelcilik davası açtı ve şirketin Rusya'ya ait rekabet kurallarına uymadığını iddia etti. Arama devi, Play Store'u kullanarak iş ortaklarını kendi arama motorunu kullanmaya zorlamak ile suçlandı.

Rus yetkililer şirkete "kendi hizmetlerini ortaklarına kullandırmak zorunda bırakmak suçundan dolayı 438 milyon ruble (6.75 milyon dolar)tazminat ödemesi kararını aldı. Google bunun ardından Rusya Federasyonu Federal Anti-tekel Servisi ile mahkeme dışında bir anlaşmaya varmak için görüşmelere başladı. Kullanıcılara arama motorunu kendileri seçmeleri için olanak tanıyacağını söyleyen şirket, Yandex de dahil tüm arama motorlarını Android içinde kullanabileceklerini bildirdi.

Şimdi ise bu anlaşma meyve verdi ve artık Rus kullanıcılar artık istedikleri arama motorunu kullanabilecekler. Ancak şimdilik sadece Yandex, Google ve Mail.ru seçenekleri bulunuyor.

Yandex, paylaştığı bir blog gönderisinde şu açıklamayı yaptı: "Avrupa'da lider internet şirketlerinden biri ve Rusya'da en çok kullanılan arama motoru ve uygulama dağıtımcısı olarak, tüm platformlara erişimimizin olması çok önemli. Bundan sonra Rus müşterilerimizin istedikleri arama motorunu seçebilecek olmaları bizi çok memnun etti."

Yandex ile varılan anlaşmanın dahilinde Google ayrıca diğer uygulamalardan da kendi arama moturunu kullanmalarını talep etmeyecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.