BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi "Robot Futbol Takımı" kuruluyor

YDÜ "Robot Futbol Takımı" kuruluyor

Yakın Doğu Üniversitesi Robot futbol takımını kuruyor.<BR>

Yayın Tarihi: 10/01/12 10:22
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ "Robot Futbol Takımı" kuruluyor
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Robot futbol takımını kuruyor.
Yakın Doğu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı ve Japonya işbirliği ajansının yaptığı robot yarışmasında 300 robot arasında ilk 10'a girerek 9 ve 10'uncu sıralamaların sahibi olmuşlardı.

Yakın Doğu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rahib H. Abiyev yaptığı açıklamada, Uygulamalı yapay araştırma merkezi ,yeni fikirler üretebilen,lisans,lisans üstü,doktora programlarında eğitim gören yetenekli öğrenciler ve akademisyenlerin katılımı ile farklı alanlardaki araştırmalara açık olan bir merkez olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Abiyev, son projelerinin "Akıllı Robotların yapılması ve Robot futbol takımında kullanılması" olduğunu söyledi.

İlk kez 2009-2010 yıllarında İstanbul Teknik ve ortadoğu teknik üniversitelerinin düzenlediği yarışmaya katılarak 200 robot arasından ilk 10'a girmeyi başardıklarını daha sonra , Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı ve Japonya işbirliği ajansının yaptığı robot yarışmasında 300 robot arasında ilk 10'a girerek 9 ve 10'uncu sıralamaların sahibi olduklarını belirterek Yakın Doğu Üiversitesi Robot Futbol takımını oluşturmaya başladıklarını ve ilk robotu bitirdiklerini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.