BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Dual Carrier teknolojisiyle Turkcell 3G artık daha hızlı

Dual Carrier teknolojisiyle Turkcell 3G artık daha hızlı

Dünya çapında bu teknolojiyi kullanan ilk 20 operatörden biri olan Kuzey Kıbrıs Turkcell, 3G şebekesini güncelleyerek saniyede 42 Mb'e varan hızları destekliyor.

Yayın Tarihi: 02/08/12 16:50
okuma süresi: 2 dak.
Dual Carrier teknolojisiyle Turkcell 3G artık daha hızlı
A- A A+
Kuzey Kıbrıs Turkcell, teknoloji alanındaki tüm yenilikleri, dünyayla paralel adaya taşımaya devam ediyor.


3G'nin yeni bir halkası olan Dual Carrier (Çift Taşıyıcı) teknolojisi Turkcell'le Türkiye'ye geldikten sonra, Kuzey Kıbrıs Turkcell de bu önemli yeniliği müşterilerine sundu.


Bu önemli teknoloji ile Kuzey Kıbrıs Turkcell, lisansına sahip olduğu iki 3G frekansını da aynı anda kullanabiliyor. Böylece, data indirme hızı 43,2MBPS'e kadar yükselebiliyor.

Dünyadaki 20 operatörden biri


Kuzey Kıbrıs Turkcell'den yapılan açıklamada, Dual Carrier teknolojisi ile ilgili tüm testlerin tamamlandığı açıklanarak, uygulamanın, müşterilerin iletişim ihtiyacını da çok daha kaliteli ve hızlı bir noktaya taşıdığına dikkat çekildi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell açıklamasında şu görüşlere yer verildi:


"Dünyada bu testleri yapan ve şebekesinde uygulayan ilk 20 operatörden biri olduk. Şu anda, Dual Carrier teknolojisi şebekesinde aktif olan dünyadaki ilk 40 operatörden biriyiz. Söz verdiğimiz gibi KKTC'yi her zaman en yeni ve gelişmiş teknoloji ile tanıştırmaya devam edeceğiz."


Çift Taşıyıcı (Dual Carrier) ne işe yarar?


Çift Taşıyıcı teknolojisi, şebekeye herhangi bir taşıyıcıdan erişen bir kullanıcıya diğer taşıyıcıdaki mevcut kaynakları daha verimli kullanma imkânı tanır. Sağladığı hız artışı, servis alınan baz istasyonuna olan uzaklıktan bağımsız olarak tüm müşteriler için geçerlidir. Çift Taşıyıcı sayesinde web sayfalarının açılış hızı, online oyun uygulamalarındaki tepki süreleri gibi ölçütlerde önemli ölçüde iyileşme sağlanır. Saniyede 42 megabit hıza ulaşan müşteriler, 700 MB'lık bir filmi yalnızca 2 dakika 13 saniyede indirebilirler. Dual Carrier teknolojisi ile ulaşılan hızlar, bölgesel konuma göre değişiklik gösterebiliyor
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.