MAGAZİN
okuma süresi: 3 dak.

Milliyet: "İstanbul, Antalya ağlıyor yılbaşında 'Ada' doldu taştı"

Milliyet: "İstanbul, Antalya ağlıyor yılbaşında 'Ada' doldu taştı"

Yılbaşının geleneksel eğlence noktaları İstanbul ve Antalya, 2014'ün son gecesine sönük hazırlıklar ve düşük beklentiyle girerken KKTC, Türk ziyaretçilerin yanı sıra Ortadoğulu turist akınıyla rekora koşuyor

Yayın Tarihi: 29/12/14 08:19
okuma süresi: 3 dak.
Milliyet: "İstanbul, Antalya ağlıyor yılbaşında 'Ada' doldu taştı"
A- A A+

KKTC'deki oteller, yılbaşı gecesinde yüzde 100 doluluk oranı ile hizmet verecek, Ebru Gündeş,Gülben Ergen, Serdar Ortaç gibi ünlü sesler otellerde sahneye çıkacak. Başta Türkiye'den olmak üzere Ada'ya yaklaşık 15 bin turist yılbaşı eylencesi için akın edecek. Ortadoğu ülkelerindenLübnanlı ve Ürdünlü turizmciler yılbaşına Kuzey Kıbrıs'ta girecek.

Ada'nın lüks otellerinden Merit Royal, Ortadoğulu konuklara özel yılbaşı gecesi düzenleyecek. Ülkeye gelecek olan turist sayısı ise KKTC yönetiminin yüzünü güldürdü. Kuzey Kıbrıs'ın yeni yılda tercih edilen bir ülke olduğunu kaydeden Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, "Yılbaşında otellerin en yüksek doluluk oranını yakalayacağını" açıkladı.

Milliyet'e konuşan Aşıkoğlu, "5 yıldızlı otellerde yer kalmadığını" belirtti ve "Turizm bu ülkenin geleceği" dedi. Ortadoğu'dan ülkeye gelen turistlerin de önemli olduğuna dikkat çeken Aşıkoğlu, Ocak ayında da 30 bin Alman turistin ülkeye geleceğini söyledi. Aşıkoğlu, 2015 yılında ülkeye gelecek Alman turist sayısının ise 200 bine yakın olacağını ifade etti. Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, yeni yılda otellerin dolu olmasında Türkiye'den gelecek turistlerin önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Ortadoğu'ya özel gece

Merit Oteller Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar da, "Ortadoğu'dan gelen yoğun turist sayısı nedeniyle, Royal Otelimizde sadece onlara özel bir gece düzenleme kararı aldık" dedi. Ortadoğu'da yaptıkları tanıtımların meyvelerini almaya başladıklarını anlatan Arar, "Yaz-kış fark etmiyor, Ortadoğu'dan turist akışı giderek artıyor" diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs'ın turizmde Lübnan ve Ürdün'ün arka bahçesi haline geldiğini kaydeden Reha Arar, "Bunun devamlılığını sağlamak için devletin de üzerine düşen görevleri yapması gerektiğini" ifade etti.

Turizm Bakanlığı'nın bu süreçte önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Arar, "Bakanlığı etkisi ile turizmde hak ettiğimiz payı alabiliriz" dedi. Merit Royal'da Beyrutlu Abdul Jalil & Hanin sahne alacak, Ortadoğu'ya özgü yemekler ve sunumlar yapılacak. Cratos Otel Halkla İlişkiler Sorumlusu Deniz Didem Şenol, "Kuzey Kıbrıs tercih edilen bir turizm ülkesi" derken, Roks Otel'den Sebahattin Bigiş, "Misafirlere özel hizmetler sunulması tercih nedeni" dedi.

KKTC 15 bin turisti ağırlayacak

Ada'ya yılbaşı için yaklaşık 15 bin turistin gitmesi bekleniyor. Bu rakamın 3 bine yakını yabancı 12 bini Türkiye'den olacak. Turist başı ortalama 200 Euro (600 TL) harcama yapıldığında yılbaşında yaklaşık 3 milyon Euro'luk (9 milyon TL) bir eğlence yapılmış olacak. Yılbaşı günü ise 200 civarında uçağın Ada'ya iniş kalkış yapacağı bildirildi.

Milliyet - Sefa Karahasan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.