MAGAZİN
okuma süresi: 3 dak.

Televizyon Dünyasının Fenomenleri İçerik

Televizyon Dünyasının Fenomenleri İçerik

Son zamanlarda kanallardaki reyting kaygısının artmasıyla birlikte, kanal yöneticileri ve idarecileri en fazla izlenen kişilere program yaptırmaktadır.

Yayın Tarihi: 07/01/15 17:49
okuma süresi: 3 dak.
Televizyon Dünyasının Fenomenleri İçerik
A- A A+

Bu durum çok doğal bir durumdur. Fakat çok fazla izlenen kişilerin genellikle aykırı, patavatsız ve marjinal kişiler olmaları her ne kadar insanları eğlendirse de, televizyon için yapılan ''aptal kutusu'' tanımını gözler önüne sermektedir.

AHMET ÇAKAR VE NUR YERLİTAŞ

İnsanlar farklı olanı, fark yaratmaya çalışanı ve fark yaratmak için çaba harcayan insanları izlemeye değer bulurlar. Televizyon dünyası fenomenleri de bu yollardan geçerek fenomen kişiler olmuşlardır. Şu anda bu fenomenlere arasında ön planda olan ünlü kişilerden Ahmet Çakar, Nur Yerlitaş diğerlerine göre daha ön plandadır. Bu kişiler daha tanınır kişiler oldukları için tv8 fenomen olmaları daha kolay olmuştur. Yapmaları gereken tek şey o meşhurluklarını korumak ve çıtayı biraz daha arttırmaktır. Ahmet Çakar'ın deyimiyle ikisi de ''Televizyon hayvanı'' tanımına uymaktadır.

ÖZLEM ÖZDEN
Birde ünlülük geçmişi olmadan, sıradan bir hayat yaşarken bir televizyon programına katılarak ya yada herhangi bir şekilde televizyona çıkmayı başararak televizyon dünyası fenomenleri arasına katılan kişiler vardır. Bugün ne giysem yarışmacısı Özlem Özen buna en iyi örnektedir.

SOSYAL MEDYA FENOMENI İLE TELEVİZYON FENOMENİ FARKLARI

Televizyon dünyasında fenomen olmak, sosyal medya fenomeni olmaya göre çok daha zor, fakat başarılı olabildiğin taktirde çok daha kısa süreli bir iştir. Büyük yetenek ve cesaret gerektirir. Sosyal medya da fenomen olmak için, kişisel sosyal medya hesabında hesap açıp buradan sıra dışı paylaşımlar yapmak ilk denenen yoldur. Zeka parıltısı taşıyan bir paylaşım hemen fark edilir ve süreklilik sağlandığı takdirde bu fark edilme her geçen gün artacaktır. Kısacası devamlılık isteyen fakat çok fazla cesaret gerektirmeyen bir iştir. Zaten ünlü olmak için yeterli yeteneği sahip olan fakat cesareti olmayan kişiler bu yolu tercih ederler ve kendi şahıs bilgilerine ait olmayan ilgi çekici isimli hesap açalar.

KAYBOLAN FENOMENLER

Televizyon dünyasında fenomen olmak ise bu durumdan çok farklıdır. Eğer Ahmet Çakar ve Nur Yerlitaş gibi önceden gelen bir ünün yoksa, sıradan bir hayat sürüyorsan ve Televizyon fenomeni olmak istiyorsan, ya ahlaksızlığını kullanman gerekiyor, ya da çok farklı bir yeteneğinin üstüne gitmen ve kendinden söz ettirecek bir hale gelmen gerekiyor. En önemlisi de, kısa süren eğlenceli bir hayatın ardından eski hayatına geri döndüğün zaman bunu kaldırabilecek sağlam bir karakterin olması gerekiyor.
Evlendirme programındaki Semra Hanım'ı düşünelim… İdeal kaynana sıfatını almıştı ve izleyenleri çok eğlendirmişti. Caner- Tulün çifti, Popstar Bayhan, Ajdar… Bunlar zamanında hep fenomen olmuş kişilerdi. Şimdi ise ses seda çıkmıyor..

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.