MAGAZİN
okuma süresi: 4 dak.

Kıbrıslı Türk modacının İstanbul başarısı

Kıbrıslı Türk modacının İstanbul başarısı

Kıbrıslı Türk genç moda tasarımcısı Tezel Ziya, birçok tanınmış isimle beraber uzun süredir hazırladığı 'vanity' konseptli defilesini hafta içi İstanbul Hilton Hotel'de gerçekleştirdi. Defilede kadına şiddet teması da işlendi. Defilenin ardından Kıbrıs Postası'na konuşan Ziya, modacılık mesleğinden ve defile sürecinden bahsetti.

Yayın Tarihi: 07/03/15 09:59
okuma süresi: 4 dak.
Kıbrıslı Türk modacının İstanbul başarısı
A- A A+

Dekolte ile baskın ve eğlenceli çizgilerin birleştiği bir kreasyon yarattığını söyleyen Ziya, kadının vücudunu kapatarak değil hatlarını ortaya çıkararak kadının kendine olan güvenini ortaya çıkarmayı hedeflediğini söyledi

Kıbrıs'ta moda sektöründe de bahseden Ziya, "Kıbrıs'ta birkaç modacı var. Kıbrıs'ta insanların modaya ilgisi olduğunu düşünüyorum ama moda ile ilgili girişim yok" dedi

Kıbrıs Postası Özel

Kıbrıslı Türk modacı Tezel Ziya Çarşamba akşamı İstanbul'daki ilk defilesini gerçekleştirdi. Defile İstanbul Hilton Hotel'de 'Vanity' konseptiyle gerçekleşti. Defilenin ardından Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Tezel Ziya, modacılık mesleğinden ve defile sürecinden bahsetti. İngiltere'de modacılık okuduğunu söyleyen Ziya, "İstanbul'daki ilk defilemi gerçekleştirdim. Defilemin konsepti 'vanity' oldu ve bunun anlamı kadının kendi kendine duyduğu hayranlık" dedi. Dekolte ile baskın ve eğlenceli çizgilerin birleştiği bir kreasyon yarattığını söyleyen Ziya, kadının vücudunu kapatarak değil hatlarını ortaya çıkararak kadının kendine olan güvenini ortaya çıkarmayı hedeflediğini söyledi. Defile sürecinden de bahseden Ziya, uzun zamandır İstanbul'da defile yapmak istediğini, Türkiye Best Model'lerinden Tuğçe Sarıkaya aracılığıyla bu defile fikrinin doğduğunu söyledi. Defile için tanınmış kareograflardan Asil Çağıl'la çalıştıklarını söyleyen Ziya, defile sürecinde uzun provalar yaptıklarını; yer, mekan ve konsept belirlemek için bu süreçte İstanbul'a sık sık gidip geldiğini belirtti.

"KIBRIS'TA MODA İLE İLGİLİ GİRİŞİM YOK…"

Kıbrıs'ta moda sektöründe de bahseden Ziya, "Kıbrıs'ta birkaç modacı var. Kıbrıs'ta insanların modaya ilgisi olduğunu düşünüyorum ama moda ile ilgili girişim yok" dedi. İnsanların tasarım kıyafetler almak için İstanbul veya Avrupa'ya gittiğini söyleyen Ziya, "Hedefim İstanbul ve Avrupa'ya açılmak. Ama kendi ülkemde, Kıbrıs'ta da yeni işler yapmak isterim" dedi.

TEZEL ZİYA KİMDİR?

1988 doğumlu Kıbrıslı Türk moda tasarımcısı Tezel Ziya moda eğitimini ilk olarak İngiltere'de Manhester College of Art and Technology'de ardından da Northampton Üniversitesi'nde tamamladı. Tezel Ziya mezuniyeti ardından " e-creative " isminde , yetenek avcıları diye bilinen ve yılın en iyi yeteneklerini seçen bir web sitesi tarafından 2010 yılının 5000 kişi içerisinden seçilmiş en yetenekli 25 moda tasarımcısının arasında yer almayı başardı. İlk kişisel tasarımlarını 2011 yılında verdiği "Güneşin Dansı" adındaki defilede derleyen Tezel Ziya, davetlilerin, basının ve okurların büyük beğenisini kazandı. Tezel Ziya'nın Moda Tasarımcılığı yanı sıra Tekstil (desen) tasarımcılığı da öne çıkmaktadır. Uzmanlık alanı kişiye özel tasarım olarak adlandırılan Haute Couture' dür. Tasarımlarında en çok kıvrımlı modern çizgileri öne çıkaran modacı, kıyafetlerin üzerinde estetik şekiller yaratmayı kendi tarzı olarak tanımlıyor. Ziya'nın Girne'de kendine ait bir moda evi bulunuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.